62. Uluslararası Bursa Festivali'nin heyecanı başladı

62. Uluslararası Bursa Festivali'nin heyecanı başladı

Türkiye'nin en uzun soluklu etkinliği Uluslararası Bursa Festivali'nin 62'ncisi, büyük bir coşku eşliğinde Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseriyle başladı.

2024.07.05 21:24 - Son Güncellenme: 2024.07.05 21:59 - Bursa Bölge - GÜRKAN DURAL
A
62. Uluslararası Bursa Festivali'nin heyecanı başladı

GÜRKAN DURAL / BURSADA BUGÜN

5-31 Temmuz tarihleri arasında birbirinden ünlü sanatçı ve grupların katılımıyla gerçekleştirilecek olan 62. Uluslararası Bursa Festivali'nin heyecanı başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 62'nci Uluslararası Bursa Festivali'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Kültür Sanat Vakfı  Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış, festivale katkıda bulunan sponsorlara teşekkür etti. Başkan Atış yaptığı konuşmada "Kolay değil Müzeyyen Senar ve Zeki Müren'in eşsiz sesleriyle başlayan bu öykü 62 yıldır devam ediyor. Festivalimizin ışığının sonsuza kadar yanması dileğiyle hepinize teşekkür ediyoruz." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Uluslararası Bursa Festivali'nin 62 yıllık bir gelenek olduğunun altını çizerek vurguladığı konuşmasında sanatın önemine değindi. Başkan Bozbey, festivalin ile bütünleşen bir sanat hareketi olduğunu belirterek, "Kültür ve sanata verilen önem geleceği şekillendirir, çünkü sanat toplumların aynasıdır. Bize birbirimizi anlamanın, farklılıklarımızı kucaklamanın yollarını gösterir. Bursamız zengin bir kültüre sahiptir, bu nedenle festivalde sergilenecek eserler, ortak hikayemizin birer parçasıdır. Kentimize Uluslararası boyut kazan festivalimizin 62. yılını kutlamaktayız. Bursamızın dünyaca bilinen etkinliklerinden biri de Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasıdır, bu yıl 36'ncısını düzenliyoruz, festivalimizi ilçelerimize de taşımaktayız." diyerek, Bursa'nın sanata dair oluşturacağı kültür mozağine işaret etti.

Başkan Bozbey ayrıca festivalde katkıları bulunan sponsorlara ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Erdem Saker ve merhum Prof. Dr. Ayhan Kızıl'ın emekleri ve sanata dair adımlarına ve desteklerine dikkati çekerek teşekkür etti.

Festivalin ilk gününde, Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseri gerçekleştirildi. 

Bursalılar, festivalde Duble Salih, Ramazan Sesler, Gülcan Altan'ı dinleme fırsatı bulacak. İbrahim Yazıcı şefliğinde Pera Flarmoni Orkestrası ile Şevval Sam, izleyenlere unutulmaz bir müzik deneyimi sunacak. Türkiye'nin en güçlü seslerinden Fatih Erkoç ile önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev de 'Jazz Project' projesiyle müzikseverlerle buluşacak. Festival kapsamında Feride Hilal Akın, Ahmet Özhan, Anna Maria Jopek, Dedublüman Grubu da sahne alacak. Nükhet Duru, Pow Trio ve gitarist Cenk Erdoğan ile birlikte 'Nünü Caz Söylüyor'  konseriyle sevenleriyle buluşacak. Usta müzisyen Bülent Ortaçgil'in 'Kadın Sesi Değmiş Şarkılar' özel projesinde ise kendisine sahnede Jehan Barbur, Dilek Türkan, Zuhal Olcay ve Ceylan Ertem eşlik edecek. Festivalde, İran, Azerbaycan ve Türkiye kültür yelpazesini dünya müziğiyle harmanlayan 'No Land Topluluğu', İrlanda'nın dans ve müzik kültürünün özgün lezzetini enstrümanları ve dansçılarıyla sahneleyen 'Celtic Legends', İBB Kent Orkestrası da Bursalılar için sahne alacak. Bekir Ünlüataer tarafından Zeki Müren'in eserleri de festival kapsamında seslendirilecek. Bağlama virtüözü Erdal Akkaya ise Berlin Senfoni Oda Orkestrası ile sahne alacak. Dünya müziğinin sevilen sanatçılarından Mercan Dede, Hayko Cepkin ve Ceza, Bursalılar için performans sergileyecek. Köfn, Bedreddin Oratoryosu, Aziza Mustafa Zadeh, Erkan Oğur-Coşkun Karademir-Derya Türkan, Emel Mathlouthi, Burçin Büke-Güvenç Dağüstün-Zuhal Olcay, Şenay Lambaoğlu, Büyük Ev Ablukada konserleri de Bursalılarla buluşacak.

62. Uluslararası Bursa Festivali ne zaman? 62. Uluslararası Bursa Festivali programı ne? 62. Uluslararası Bursa Festivali'ne hangi sanatçılar geliyor?

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.05 21:24 - Son Güncellenme: 2024.07.05 21:59 - GÜRKAN DURAL
A