Bursa'da NİLTİMDER gündem konularını ele aldı

Bursa'da NİLTİMDER gündem konularını ele aldı

Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER), Bursa'da yürüttükleri çalışmaları ve bölgeyle ilgili gündem konuları ele alabilmek üzere bir araya geldi. 

2024.07.05 09:56 - Son Güncellenme: 2024.07.05 11:54 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa'da NİLTİMDER gündem konularını ele aldı

CEREN SÜMBÜL - MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Yaklaşık 3 bine yakın firması ve 30 bin kişilik istihdamı ile önemli bir ekonomik potansiyeli barındırdığını belirten Nilüfer Ticaret Merkezi İş İnsanları Derneği (NİLTİMDER), gerçekleştirdikleri çalışmaları ve bölgeyle ilgili gündem konuları ele alabilmek üzere toplandı. 

Gerçekleştirilen buluşmada NİLTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Karabiber, Nilüfer Ticaret Merkezi'ni anlattı. Karabiber, "Nilüfer Ticaret Merkezi, 1988 yılında kurulmaya başlanan bir bölge. Daha çok ticaretle uğraşayan firmalar bulunmaktadır. Bunun gibi 23 tane hizmet veren firma var. Ancak herhangi bir organize olunmadığı için 1988'den beri var olan sorunlar bugünlere kadar gelmiş. Derneğimiz daha bir yıllık bir dernek. Bu derneği kurmamızın nedeni ise: geçen yıllarda bölgemizde çok fazla güvenlik sorunları oluşmaya başladı ve bizler bireysel olarak bir çözüm bulduk ancak şunu gördük, bu şikayetleri kurumlara yapıyorduk. Bunun için bir araya gelerek çalışmalar yürüterek 2023 eylül ayında bir dernek kurduk. Tuzüğü yazarken başka sorunların olduğu da ortaya çıktı" dedi.

"BURSA'YA DEĞER KATMAK İSTİYORUZ"

Karabiber, "Biz bu derneği bölgenin idaresini yürütmek amacıyla kullanıyoruz. Biz Bursa'ya değer katmak istiyoruz. İnanıyoruz ki sadece bölge firmalara değer katmayacak şehrimize de değer katacak. Çalışmaları yaparken ne gibi sorunlar gördük: İlk olarak güvenlik sorunları olduğunu fark ettik. Bunun için tüm kurumlarımızla iletişime geçtik ve güvenlik sorunlarımızı en aza indirdik. Biz burada aslında bir şehir yaratmaya çalışıyoruz. Bölgenin araç giriş çıkışları sorun oluyordu büyükşehirle iletişime geçtik ve yol çalışmaları gerçekleşmeye başladı. BUSKİ ile görüşmeler yaptık ve projeler sunduk. Kendileri de sağ olsunlar gelip saha da keşifler yaptılar. Altyapı problemlerin 3-4 bölgesinde problemler çözüldü diğer yerlerde de çalışmalar devam ediyor. Burada derneğin önemi ortaya çıktı. BUSKİ'ye onlarca bireysel başvurular oluyordu fakat kendilerini tam ifade edemiyorlardı. Bizlerde komiteler ön planda" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE GENELİNE MALZEME VEREN FİRMALARIMIZ VAR"

Karabiber, "Bunun dışında aydınlatma sorunu da yaşadık. Bununla ilgili yine arkadaşlarımız projlerini hazırladılar ve UEDAŞ'a sundular. Şu an bölge için yatırım bütçesi hazırlıyorlar. Artık bölgemiz içinde ana sanayiye ait firmalarımız varken uluslararası firmalara ihracat eden çok ciddi firmalarımız var. Tüm Türkiye geneline malzeme veren ve tedarik eden firmalarımız var. İhracat yapan firmaların internet hızına ihtiyacı var. Bölgede hiç yok. Sonra bir konuyu araştıralım dedik.  Araştırınca daha enteresan sorunlar gördük.  Bölgede aslında 26 adet Türk Telekom Fiber internet noktası var. Fakat dernek ve örgütleşme işte burada devreye giriyor. Türk Telekom'u bu firmalardan haberi yok. Şimdi firmalarımız başta olmak üzere birçok firma bu noktalardan kendilerine fiber internet almaya başladılar ve internet hızlarını hızlandırmaya başladılar" dedi.

"AFET ÇALIŞMALARI YAPMAK İSTEDİĞİMİZİ BELİRTTİK"

Karabiber, "Bursa'da afet çalışmalarını sadece büyükşehir belediyesi yapıyor. Nilüfer Kaymakamlığı afet çalışmaları yürütüyorlar. Bir ay önce onlarla görüştüğümüzde afet çalışmaları yapmak istediğimi belirttik sağ olsunlar onlarda buna destek oldular. Bizde bir kompleks geliştirdik. Sağlık ocağının, deposunun ve itfaiyesi olacağı bir kompleks hazırladık. Bölgemiz çok kıymetli bir bölge" diye belirtti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.05 09:56 - Son Güncellenme: 2024.07.05 11:54 - CEREN SÜMBÜL
A