Uluslararası Rotary Bölge 2440 Bursa'da yeni dönem faaliyetlerini açıkladı

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Bursa'da yeni dönem faaliyetlerini açıkladı

Uluslararası Rotary Bölge 2440, Bursa'da 2024-2025 dönem faaliyetlerini açıklamak üzere bir araya geldi.

2024.07.04 10:10 - Son Güncellenme: 2024.07.04 11:39 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Bursa'da yeni dönem faaliyetlerini açıkladı

CEREN SÜMBÜL - MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN 

Uluslararası Rotary Bölge 2440, Bursa'da Adranos Hotel'de 2024-2025 dönem faaliyetlerini açıklamak üzere toplandı. 

Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kız Yurdu Müdürü Filiz Özen Çiftçi yaptığı konuşmada burada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çiftçi, "Ben sizlerle birlikte yapmış olduğum tüm projeler için yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuşarak kısaca yıl başından bu yana yurtlarda yapılan yeniliklerden bahsetti. 

"HİÇBİR DOSTUMUZUN EVSİZ KALMASINI İSTEMİYORUZ"

Her Eve Bir Pati Derneği Başkanı Emre Demir, "Terk edilmiş yüzlerce dostlarımız adına buradayız. Sizlerle birlikte sayısız etkinliğe imza attık. Ülkemizde çok kolay evcil hayvan sahibi olunabiliyor. Bunu samimiyetimizle söylemek istiyoruz ki hiçbir dostumuzun evsiz kalmasını istemiyoruz" diye belirtti.

"PAYDAŞLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ümit Ecemiş, "Bursa'da 1973 yılında kurulmuş Bursa'daki tek enkoloji derneği. Çocuk hastalarımızda var. Bu çocuk hastalarımız için moral alanı, oyun alanı ihtiyacı duyduğumu tespit ettik. Ve bu eksiği çözdük. Ücretsiz olarak ailelerimize psikolojik danışmanlıkta vermekteyiz. Destekleri için paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"ÇANAKKALE'DEN AVRUPA'YA YÜZÜYOR"

Gelecek Dönem Guvernörü Adnan Sözeri, "Çanakkale Yüzme Yarışları'nda bin 250 yüzücü Karadeniz'e kıyısı olan önemli ülkelerin geçiş noktasından, Çanakkale Boğazı'ndan Avrupa'ya yüzüyor. Sizlerinde bunu görmesini çok isteriz" diye belirterek yarış hakkında bilgi verdi. 

KULÜP BAŞKANLARI KONUŞTU

Paydaşların konuşmaları ardından Gökdere Rotary Kulübü Başkanı Bülent Yaşar, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Ünal Çelik, Bademli Rotary Kulübü Başkanı Şeyma Okur, Tophane Rotary Kulübü Başkanı Tolga Bacak, Yeşil Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Gürkan Middili, Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Cemal Dal, Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Umut  İncir, Bursa Kuzey Yıldız Rotary Kulübü Başkanı Okan Dursun kısa konuşmalar gerçekleştirdiler. 

"ELDE ETTİĞİMİZ SONUÇ BİZLERİ MUTLU ETTİ"

Bölge 2440 Rotaract Temsilcisi Gaye Atlı, "Bizim Mahalle adını verdiğimiz bir bölge projemiz var. Her dönem farklı mahalleler seçiyoruz ve bir yıl boyunca hizmetler ediyoruz. Küçük çocuklara ve annelere eğitimler veriyoruz. Gençlerimizle vakit geçiyoruz. Çöp toplama ve fidan dikimi etkinlikleri düzenliyoruz. İşsiz kadınlarımıza ücretsiz meslek edindirme kulüpleri açıyoruz. Su israfı konusunda bilgilendirip farkındalığı arttıracak projeler gerçekleştiriyoruz. Ben de Varım projesi ile down sendromu arkadaşlarımızla atölyeler gerçekleştirerek onlarla sohbetler ettik. 12 hafta boyunca etkinlikler düzenledik. Günün sonunda elde ettiğimiz sonuç bizleri çok mutlu etti" dedi. 

BAŞKAN KORUR YENİ DÖNEM MANİFESTOSUNU AÇIKLADI

Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur, 15 maddelik dönem manifestosu ile döneminin öne çıkan başlıklarını açıkladı. Paylaşılan manifestoda, İstanbul Barış Merkezi'ndeki Barış Konferansı'nın 
Uluslararası Başkanının da katılımlarıyla gerçekleşeceğini belirtti. Otto-Fran Walter tarafından 15.5 Milyon Dolar karsılığında kurulan BAU Rotary Barış Merkezinde her yıl 40 öğrencinin eğitim göreceğini açıklayan Korur, Bölge 2440 Fedarasyonu olarak her yıl bir öğrenciye Atatürk Barış Bursu vermek için yola çıktıklarının altını çizdi.

ÇOCUK FELCİNİN SONLANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

Rotary'nin 1985 yılından beri en öncelikli hedefi olan END POLIO NOW- Çocuk Felcini Şimdi Bitir çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini belirten Mert Korur, Afganistan'da 5, Pakistanda 5 vahşi çocuk felci vakasının kaldığını, aşılama ve farkındalık çalışmalarının devam ettiğini ve dünyada sıfırlanana kadar da sürdüreceklerini vurguladı. Korur, "2025-2026'da Uluslararası camiada çocuk felci sonlanacaktır" şeklinde konuştu.

"EN HIZLI SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLDUK"

Korur, 6 Şubat depremi sonrası bölgeye olan ilgi ve desteklerinin devam edeceğini söyleyerek 2019 yılından beri de sürdürdüklerini açıkladı. Korur, "Yaklaşık 45 günde 120 aileye hizmet vermiş en hızlı sivil toplum kuruluşu olduk. Temiz su içinde Malatya'ya 400 evlik konteyner inşa ettik. 100. Yıl Rotary Gölbaşı Meslek Tenik Anadolu Lisesi inşa ettik. Özellikle diş sıkıntısı yaşayan depremzedeler için diş kliniği açtık" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.04 10:10 - Son Güncellenme: 2024.07.04 11:39 - CEREN SÜMBÜL
A