Bursa'da eğlenmeye gittiği mekanın sahibini öldürmüştü! Ömür boyu hapsi istendi

Bursa'da eğlenmeye gittiği mekanın sahibini öldürmüştü! Ömür boyu hapsi istendi

Bursa'da, tartışmaya sebep olduğu gerekçesiyle dışarı çıkarıldığı eğlence mekanının sahibi Arif A'yı (56) takip ettiği otomobilden 4 el ateş açıp öldüren İlker K. (34) ile aracı kullanan Can S'nin (24) yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı.

2024.03.28 11:15 - Son Güncellenme: 2024.03.28 12:15 - Bursa Bölge - DHA
A
Bursa'da eğlenmeye gittiği mekanın sahibini öldürmüştü! Ömür boyu hapsi istendi
03:46 Bursa'da eğlenmeye gittiği mekanın sahibini öldürmüştü! Ömür boyu hapsi istendi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da eğlenmeye gittiği mekanın sahibini öldürmüştü! Ömür boyu hapsi istendi

Tutuklu sanıkların 'Kasten öldürmek'ten müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Mütalaaya itiraz eden İlker K, "Başka suçtan cezaevine gireceğim için son kez eğlenmeye gittim. Beni içeri almadılar. İşyeri sahibi ile Bursa'da tesadüfen karşılaştık. Kendisine, yanımda hobi olsun diye taşıdığım tabancamla ateş ettim. Amacım korkutmaktı. Tahliyemi istiyorum" derken, duruşma karar için ertelendi.

Olay, 19 Haziran 2023'te saat 03.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Kuruçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İnegöl'de gece kulübü işletmecisi Arif A'yı Bursa'da Dikçeşme Sokak'tan yürüyerek Altıparmak Caddesi'ne çıktığı sırada yanına yaklaşan 16 AVC 039 plakalı otomobilden ateş açıldı.

Otomobil olay yerinden uzaklaşırken, vücuduna 4 kurşun isabet eden  Arif A. yere yığıldı.

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye sevk edilen ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan  Arif A, kurtarılamadı.

Olay yerindeki incelemede çok sayıda boş kovan tespit edildi.

CİNAYETTEN 2 GÜN SONRA YAKALANDI

Olayla ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

Araştırmada, otomobili kullananın Can S. ateş eden kişinin ise İlker K. olduğu tespit edildi.

Şüphelilerden Can S. 1 gün sonra Yıldırım ilçesi Bursa-Ankara karayolunda yürürken, İlker K. ise cinayetten 2 gün sonra, kaçtığı İnegöl'de ana yoldaki ağaçlıkta yakalanıp gözaltına alındı. Can S. ile İlker K. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Birçok suçtan kaydı bulunan ve cinayeti itiraf eden İlker K'nın alkollü haldeyken tartışma çıkardığı gerekçesiyle Arif A'nın, İnegöl ilçesindeki mekandan çıkarıldığını, bu nedenle onu Bursa'ya kadar takip edip, öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Ayrıca saldırı, bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Arif A'nın, yolda yürürken arkasından gelen otomobilden ateş açıldığı ve yere yığıldığı görüldü.

Haklarında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar İlker K. ve Can S'nin yargılanmasına devam edilirken, Cumhuriyet savcısı, her 2 tutuklu sanık hakkında mütalaasını açıkladı.

İlker K. ve Can S'nin ömür boyu hapsi istendi.

Mütalaaya itiraz eden İlker İlker K. olayın yaşandığı tarihte Arif A'nın İnegöl ilçesinde işlettiği eğlence mekanından, gürültü yaptığı gerekçesiyle çıkarıldığını söyleyerek, "Arif A'nın işlettiği içkili mekana, arkadaşlarımla eğlenmek için gitmiştim. Burada gürültü yaptığım gerekçesiyle bizimle tartıştılar ve bizi yaralayıp dışarı attılar. İş yerinden çıktıktan sonra, iş yerinin önünde Arif A. ile de tartıştık. Biz daha sonra oradan ayrıldık" dedi.

'CEBİMDE HOBİ AMAÇLI SİLAH TAŞIYORDUM'

İlker K. mekandan çıkarıldıktan sonra başka yere eğlenmek için gittiğinde tesadüfen Arif A'yı yolda gördüğünü ve kendisine 4 el ateş ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Benim Arif A'nın işyerine gittiğimde, üzerimde hobi amaçlı taşıdığım tabancam bulunuyordu. Olay yerinden ayrıldıktan sonra, başka bir eğlence mekanında arkadaşım Can ile tesadüfen karşılaştık.

Ben başka bir suçtan cezaevine gireceğim için, son kez eğlenmek amacıyla o gece dışarıda vakit geçiriyordum. İnegöl'deki eğlence mekanları çok kalabalık olduğu için Bursa'ya gitmek istedim. Eğlenmeye giderken tesadüfen Arif A'yı, Altıparmak Caddesi'nde gördüm. Can'a silahı göstermeden, arabadan Arif A'ya kızdığım için ateş ettim. Ailem var, çocuklarım mağdur oldu. Maddi durumumu göz önünde bulundurmanızı talep ediyorum ve tahliyemi istiyorum."

'1 SENEDİR SUÇSUZ YERE HAPİS YATIYORUM'

Olay günü İlker K'nın içinde bulunduğu aracı kullanan Can S. ise Arif A. ile aralarındaki husumetten haberi olmadığını söyleyerek, "İnegöl'de eğlence mekanları kalabalık olduğu için, İlker'in yönlendirmesi ile Bursa'ya gitme kararı aldık. Birlikte Altıparmak Caddesi'nde seyir halindeyken, İlker bana aracı yavaşlatmam gerektiğini söyledi. Ben de gireceğimiz mekana geldiğimizi düşünerek yavaşladım. O anda İlker K'da silah olduğunu fark etmemiştim. İlker, bir anda cebindeki silahı çıkartarak rastgele ateş açtı. Olayın şoku ile kime neden ateş ettiğini anlamadım. İlker aracımı İnegöl'e sürmem gerektiğini ve kimseye bir şey söylemememi istedi. Korkudan eve gittim ve sonra yakalandım. 1 senedir hapiste yatıyorum. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı karar vermek için erteledi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.28 11:15 - Son Güncellenme: 2024.03.28 12:15 - DHA
A