Bursa'da üreticilere, yeni sulama sezonu öncesi önemli uyarı

Bursa'da üreticilere, yeni sulama sezonu öncesi önemli uyarı

Orhangazi'de yeni tarımsal sulama sezonu öncesinde, İznik Gölü Keramet Sulama Birliği tarafından başta sulama kanallarına girişlerin yasaklanması ve kural dışı su kullanımı olmak üzere bir çok konu hakkında uyarı niteliğinde bir açıklama yapıldı. Birlik başkanı Mesut Aladağ; 'sezonumuz başlıyor, kuralları dikkate alalım' diyerek üreticileri uyardı.

2024.05.06 10:30 - Son Güncellenme: 2024.05.06 10:37 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Bursa'da üreticilere, yeni sulama sezonu öncesi önemli uyarı

İznik Gölü Keramet Sulama Birliği Başkanı Mesut Aladağ tarafından yapılan yazılı açıklamada;

''26.04.2024 Çarşamba günü Gölyaka Akharem hattında başlayan ve 07.05.2024  Salı günü keramet - Üreğil-Çakırlı ve Yeniköy tarafında başlayacak olan 2024 yılı sulama sezonu bitimine kadar her ne amaç (serinlemek,su alıcısı aldırmak) için olursa olsun,sulama kanallarına girmek 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında tehlikeli ve yasak olup, bu kurala uymayanlar hakkında cezai işlem uygulaması yapılacak olup meydana gelecek boğulma olaylarından birliğimiz sorumlu olmayacaktır.

Sulama sezonu içinde sulama kanallarının içine su akışını engelleyecek nitelikte set yapmak veya damlama filtresi koymak yasak olup tespiti yapılan baraj ve filtreler birlik personelimiz tarafından kaldırılacak ve damlamalarda meydana gelebilecek tıkanmalardan birliğimiz sorumlu olmayacaktır. kurallara uymayanlar hakkında ilgili yönetmelikler gereği para cezası uygulaması yapılacaktır.

Her su kullanıcısı arazisini sulamak için 1 adet alıcı kullanma hakkına sahiptir. 1'den fazla alıcı kullananların alıcıları birlik personelimiz tarafından kaldırılacaktır. 2024 yılı sulama sezonunun tüm müstahsillerimiz için hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ederim'' denildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.06 10:30 - Son Güncellenme: 2024.05.06 10:37 - FATİH MISIR
A