Bursada Bugün'den Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a ziyaret

Bursada Bugün'den Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a ziyaret

Bursada Bugün Medya Yönetimi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'a "Hayırlı olsun" ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan ziyarette belediyenin finansal olarak zor durumda olduğu belirten Başkan Dalgıç, arazileri satılığa çıkaracağını duyurdu.

2024.05.08 13:52 - Son Güncellenme: 2024.05.08 14:04 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursada Bugün'den Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a ziyaret

31 Mart yerel seçimlerinin ardından mazbatasını alarak göreve başlayan belediye başkanları ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Mudanya Belediye Başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi'nden adaylığını açıklayarak yola çıkan Deniz Dalgıç, seçimlerde oyların yüzde 54,98'ini alarak yeni Mudanya Belediye Başkanı seçildi.

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Zeynep Çelik, köşe yazarı Çetin Sabırlı ile Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'a "Hayırlı olsun" ziyareti gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette Başkan Dalgıç, Mudanya Belediyesi'nin şöhreti en kötü belediye olduğunu söyledi. Başkan Dalgıç, "Bu ne demektir; içeride bir sıkıntı var. Siz şimdi herkesi değiştirir, yerine yenilerini koyarsanız haliyle eskiyi bilen yok, evrak takip edebilen yok. Bunlar çok büyük bir zafiyet yaratır. Ben de herkesi topladım ve dedim ki: Arkadaşlar beyaz sayfa, herkesin notu 100, birlikte bu işi yaparız. Şu an herkes canla başla çalışıyor" dedi.

MUDANYA SAHİLİNE SEYYAR SATICI ÇÖZÜMÜ GELECEK

Başkan Dalgıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in sahilleri kendilerine vermeleri halinde seyyar satıcılarla ilgili çalışmalara başlayacağını aktardı. 

"BİZİM MUTLAKA SAHİLLERLE VAR OLMAMIZ GEREKİR"

Mudanya olarak sahil kasabası olduklarını vurgulayan Başkan Dalgıç, "Bizim mutlaka sahillerle var olmamız gerekir. Arkadaşlara büyük bir fizibilite ve dosya hazırlatıyorum. Neler yapabileceğiz, nerelerde yapabileceğiz? Yatırım bedelleri nedir, getirileri neler olacak? Onunla birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeniden karşısına oturacağım ve 'Bize buraları verin' diyeceğim. Çünkü olmaz, başka çaresi yok" açıklamalarında bulundu. 

BAŞKAN DALGIÇ MUDANYA BELEDİYESİ'NİN BORCUNU AÇIKLADI

Yılsonu itibarıyla Mudanya Belediye'sin 186 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Başkan Dalgıç, son 3 ayda yapılanların içinde bulunmadığını ifade ederek her ay 20 milyon TL personele borçlandıklarının altını çizdi. Ayrıca Başkan Dalgıç, vergi dairesine 120 milyon TL borç olduğunu açıklayarak nakit akışı olmadığını da ifade etti. 

MUDANYA BELEDİYESİ'NDE YENİ BİRİMLER KURULACAK

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, belediye bünyesinde yeni birimlerin kurulacağını söyledi. Başkan Dalgıç, bu birimlerin Veteriner Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü olduğunu açıkladı. 

BELEDİYEYE GELİR İÇİN MÜLK SATIŞI YAPILACAK

Belediyenin finansal anlamda zor durumda olduğunu anlatan ve gelir için mülk satışı yapılması gerektiğini dile getiren Başkan Dalgıç, bu mülklerin aynı anda satılabileceğini kaydetti. Sözlerine ek olarak Başkan Dalgıç, bu sürecin 5-6 ay sürebileceğini de ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.08 13:52 - Son Güncellenme: 2024.05.08 14:04 - MAHMUT VURAL
A