Cemil Aydın'dan Bursaspor'un taşınmazları hakkında sert tepki: Satamazsınız

Cemil Aydın'dan Bursaspor'un taşınmazları hakkında sert tepki: Satamazsınız

Çetin Sabırlı'nın sunduğu 'Konuk Odası' programının bu haftaki konuğu Önceki Dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın oldu. Aydın, Bursaspor'un adına kayıtlı taşınmazların satışa çıkarılması hakkında "Satamazsınız, sattığınız an 3 milyon Bursalının hakkına girmiş olursunuz" dedi.

2024.05.10 18:12 - Son Güncellenme: 2024.05.10 19:09 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Cemil Aydın'dan Bursaspor'un taşınmazları hakkında sert tepki: Satamazsınız

Çetin Sabırlı'nın sunduğu 'Konuk Odası' programının bu haftaki konuğu Önceki Dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın oldu. Çetin Sabırlı'nın sorularını yanıtlayan Aydın gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bursaspor'un adına kayıtlı taşınmazların icra yoluyla satışa çıkarılması ile ilgili de düşüncelerini paylaştı.

Cemil Aydın'ın açıklamaları şöyle:

"Yerel dinamiklerin yanında seçimin genel bir seçim havasına sürüklenmesinin de etki ettiğini düşünüyorum. Özellikle İstanbul seçimlerinin genel seçim havasına sokulmasının Türkiye üzerine etkili olduğu kanaatindeyim.  İktidar partisi yanlış bir strateji uyguladı. Ortaya çıkan genel seçim havası medyanın çok geniş bir şekilde hem iktidar hem muhalefet tarafından Türk milletine yansıtılması, 1. sıraya koyulması, ister istemez genel seçim havasını ortaya çıkardı. Ekonomik sıkıntılar emeklilerin durumu, yerel dinamiklerin bu sonucun ortaya çıkmasına vesile oldu. Tercih büyük Türkiye milletinin tercihidir. Hiç tartışmamış herkesin başının tacı olması gerekir"

"TÜRK MİLLETİ DEMOKRATİK ANLAMDA NEFES ALMIŞTIR"

"Benim demokrasi, millet adına sevindiğim en önemli kazanım büyük Türk milleti kendi iradesi ile kendi oyuyla iktidarı değiştirebileceğini gösterdi. Bugüne kadar maalesef bazı çevreler bazı kesimler, demokrasinin kabullenmediği çevrelerden 'Yıllardan beri oy veriyoruz. AK Parti iktidarı gitmiyor. 20 yıldır başımızda gönderemiyoruz' gibi söylemlerin boş olduğu, Türk milletinin geçmişte nasıl iradesi sandığa eksiksiz yansıdıysa şimdi de aynı şekilde yansımıştır ve Türkiye demokrasi ile beğendiğini iktidara getireceğini, beğenmediğine ihtar vereceğini ve yeri geldiğinde iktidardan demokratik usullerle kendi iradesiyle göndereceğini göstermiştir. Benim için en büyük kazanç budur. Türk milleti demokratik anlamda nefes almıştır"

"BURSA HALKI BECEREMEDİĞİNİ GÖRDÜĞÜ ANDA GEREĞİNİ YAPMAKTAN GERİ KALMIYOR"

"Bursa'da da bir değişiklik oldu. Büyükşehir'de ve ana ilçe Osmangazi'de. Yönetimlerin şunu unutmaması lazım: Bursa siyasetinde zaman zaman Bursa halkı yerel iktidarı 20 senede bir sola verir. 1977'de Mustafa Eroğlu, İsmet Tavgaç'a karşı kazandı. 1999'da Erdoğan Bilenser'le böyle bir tablo ortaya çıktı. Şu anda Mustafa Bozbey'le ve Osmangazi'de de Erkan Aydın'la böyle bir tablo ortaya çıktı. Bu tabloyu iyi değerlendirirlerse 2029'da Bursa halkı tekrar tercihini gözden geçirir. Bursa halkı beceremediğini gördüğü anda gereğini yapmaktan da geri kalmıyor"

"ALAADDİN BEY'İN VAROLUŞ AMACINI BİLSEYDİNİZ NİLÜFER'İ KAÇAK YAPILARLA DOLDURMAZDINIZ"

"Doğanbey Osmanlı'nun ruhu. Siz orasının var oluşunu bilseydiniz, bu bilgileri değerlendirseydiniz ve ahlaki davransaydınız onları yok edip, oraya o hançeri saplamazdınız. Yapılması gereken orasını hanlar bölgesindeki çalışmalarla hemhal edip Tophane'ye kadar yürüyüş aksıyla yepyeni bir Kiremitçi, yepyeni Kırcaali ve Doğanbey yaratabilirsiniz. Aynısı Nilüfer'deki Alaaddin Bey için de geçerlidir. Alaaddin Bey, Orhangazi Bey'in kardeşidir. Osmangazi Bey'in oğludur. Orhangazi tarafından Alaaddin Bey'e vakfedilmiştir. Alaaddin Bey'in var oluş amacını bilseydiniz bugün orasını Nilüfer'de kaçak yapılarla, kaçak ticari alanlarla doldurmaz, Osmanlı'nın ruhuna uygun doğal güzelliğine getirirsiniz. Bunlara hakim olsaydınız Bey Sarayı'nı ortaya çıkartır; yıllardan beri tartıştığımız "Bursa'ya neden turist gelmiyor?" sorusunun da cevabını ortadan kaldırmış olurduk"

"Meclis üyeliğim döneminde gerekse daha sonraki dönemde, sürekli ortak akla vurgu yaptım. Bursa deprem bölgesi ama yıllardan beri biz fay hatlarını 1/1000 uygulama planlarını işletemedik. Sivil toplum örgütleri, jeoloji mühendisleri odası ısrarla ayağa kalktı"

"BİNALARI DEPREM YIKMADAN BİZ YIKMALIYIZ"

"Bursa'nın süratle yıkılması lazım. Deprem yıkmadan biz yıkmamız lazım. Ortak akılı, özel sermayeyi devreye sokarak talepleri karşılayarak. Merkezden başlayarak sürekli yeniden yapılaşmaya gitmek durumundayız. Artık vakit kalmadı"

"ERKAN AYDIN DEMİR KAPIYI HAREKETE GEÇİREBİLMELİ"

"Mecliste kararları alınmış her şeyi bitmiş dönüşüm projeleri var. Demirkapı kentsel dönüşüm projesi 7 hektarlık bir arazi üzerinde 226 yapıyla dönüşüm tamamlanacaktı. Bakanlık destek verdi. Mustafa Dündar'a yetki verildi. Hiçbir sıkıntı yoktu ama durdu. Bugün buradan çağrım, sayın Erkan Aydın'a süratle demir kapıyı harekete geçirebilmeli. Rol model olacaktır. Dikkaldırım'da yapılacak bir kentsel dönüşüm projesi çok iyi rol model olacaktır"

"ARAZİYİ SATAMAZSINIZ SATARSANIZ 3 MİLYON BURSALININ HAKKINA GİRMİŞ OLURSUNUZ"

Çetin Sabırlı'nın "Bursaspor'un son benzinlik arazisi satışı ve son mal varlığı diyebiliriz. Süreç başlamış oldu. Satıldığı zaman Bursaspor'un üzerine kayıtlı bir taşınmazı olmayacak. Bu taşınmazın meclise verilme sürecinde sizde vardınız. O süreci değerlendirir misiniz?" cümleleri üzerine değerlendirme yapan Aydın,

"Kanayan yaraya parmak bastınız. Masaya vurarak söylüyorum 'Satamazsınız' sattığınız an 3 milyon Bursalının hakkına girmiş olursunuz. Orası belediye meclisinde Bursaspor'a pozitif ayrımcılık yapılarak tahsis edilen, gerçekte tarla vasfında rekreasyon alanı olan, soğanlı bölgesinde 33/36, 3 parsel 6666 metrekare. Yıllar geçti unutmuyorum. 10 yıllık meclis üyeliği hayatımda sırf Bursaspor'a kalıcı gelir getirsin diye 'olmaz' diyen bir dosyaya 'Evet' dedim" İfadelerini kullandı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2024.05.10 18:12 - Son Güncellenme: 2024.05.10 19:09 - HABER MERKEZİ
A