Gürsu Belediyesi'nden güçlü kadın çalıştayı

Gürsu Belediyesi'nden güçlü kadın çalıştayı

Gürsu Belediyesi tarafından 'Güçlü Kadın Güçlü Toplum' çalıştayı gerçekleşti.

2024.05.08 10:18 - Son Güncellenme: 2024.05.08 10:54 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Gürsu Belediyesi'nden güçlü kadın çalıştayı

CEREN SÜMBÜL - MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Gürsu Belediyesi tarafından 'Güçlü Kadın Güçlü Toplum' çalıştayı Gürsu Adrenalin Park'ta düzenlendi.

Gerçekleştirilen çalıştaya Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, Bursa İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, sanayi temsilcileri, akademisyenler, kadın girişimciler ve çalışanlar katıldı.

Güçlü Kadın Güçlü Toplum Çalıştayı'nda amacın; Toplumsal kalkınmada kadınların rolünü ve potansiyelini vurgulamak, kadınların güçlendirilmesi için gerekli adımları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek olduğu ifade edildi.

"İLETİŞİM İLKESİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Gürsu Belediyesi Aile ve Kadın Müdürü Ayşegül Coşkun çalıştay başlarken sahneye çıkarak söz aldı. Coşkun, "Ülkemizin temel taşı olan kadınların her anlamda güçlenmesi ve farklılıkların arttırılması desteklenmelidir. Bu amaç doğrultusundaki misyonumuza bakacak olursak bağımsız, yenilikçi ve girişimci yönünde kalite odaklı gelişmeyi hedefleyen, iletişim bilgisi çerçevesinde paydaşlarıyla koordine ederek çözümünde ulusal olan bölge teşkil edecek güçlü bir karar alma mekanizması oluşturmak. Yani bizler iletişim ilkesine önem veriyoruz. Şu an sizler de burada bulunuyor oluşunuz dahi iletişim ilkesine verdiğimiz önemi göstergelerinden biri olduğunu düşünüyorum.  Yine paydaşlarımızı bu anlamda önemli görüyorum. Paylaştığımızda sürdürülebilir ilişkiyi önemli görüyoruz. Ulusal alan, örnek teşkil etme noktası ise  biz yani markalaşma noktası olması açısından adını yetenekli kadın olarak belirlediğimiz bir platform hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE GENELİNDE ÖRNEK OLACAK BİR PLATFORM KURMAK İSTİYORUZ"

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık hemen ardından söz aldı. Işık, "Kadınlarımızın güçlenmesi demek toplumumuzun güçlenmesi anlamına gelmektedir. Bu maksatla sloganımızı da 'Güçlü Kadın Güçlü Toplum' sloganıyla kavramlaştırdık. Bu bakımdan kadın ve aile sorunlarını ele almak, belediyemizin öncelikleri arasında yer almaktadır. Bu amaçla yakın bir tarihte Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Bugün burada, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarımızla bir araya gelerek ortak bir vizyon oluşturmayı hedefliyoruz. Bu maksatla paydaşlarımızla birlikte çalışarak, kadınlarımızın yaşadığı sorunları anlamak ve etkili çözümler üretmek için birlikte Türkiye genelinde örnek olacak bir platform kurmak istiyoruz. Kadınlarımızın iş gücüne katılımını artırmak, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimlerini iyileştirmek, şiddetle mücadele etmek ve onları desteklemek için daha fazla kaynak sağlamak gibi konular üzerinde birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.

"YEREL ÜRÜNLERİN TANITIMINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK"

Işık, "Tüm paydaşlarımızın daha rahat hareket edebilmesi ve toplumsal anlamda projemizin kabul görebilmesini artırmak için 'Yetenekli Kadın' markamız altında birtakım süreçler öngörmekteyiz. Bu maksatla öncelikle kadın kavramının içeriğini ihtiva eden hedef grupların tanımlaması ve ihtiyaç analizleri ortaya konacak. Sonrasında her bir hedef gruba yönelik eğitimler ve etkinlikler planlanarak yerelde ve ulusalda etkin faaliyetler gerçekleştirilecek ve tanıtımda yoğunlaştırma stratejisi kapsamında web ve mobil uygulamalar ile süreçler her bir paydaş tarafından yönetilmesine imkan tanınacaktır.  Faaliyetlerimizin içeriği kapsamında eğitim ve dayanışma, sosyal içerme ve etkileşim gibi konulardan oluşan bir uygulama planımız var. Bunları az çok sıralamak gerekirse: Mahalle bazlı yerel kadın liderleri yetiştireceğiz. Hepsini birbirinden değerli ve ilgi çekici içerik eğitim ve atölye çalışmalarımız olacak. Kadın ve gençlere yönelik temel yaşam becerileri, mesleki beceri ve girişimcilik eğitimleri vereceğiz. Yetenekli Kadın E-Ticaret Platformunu kuracağız. 
Gürsu Modern AŞ üzerinden kadınlarımızın ve kooperatiflerimizin ürünlerini pazarlamak istiyoruz. Gürsu Kent Park içerisinde 'Gürsu Yerel Ürünler Pazarı' nı kuracağız. Burada kadınlarımız ele emeği göz nuru ürünleri direkt tüketiciye satabilecek. İmkânlar oluşturacağız. Girişimci kadınların ülkemizin önde gelen firmaları ile işbirliği yapılarak yerel ürünlerinin pazarlanması ve tanıtımına yönelik çalışmalarımız olacak" dedi.

"MUTLU BİR YAŞAM SUNMA VE GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ"

Işık, "Sonuç olarak, kadınlarımıza daha müreffeh ve daha mutlu bir yaşam sunma amaç ve gayreti içerisindeyiz. Proje kapsamında hepsini birbirinden değerli hizmet modellerini vatandaşlarımıza sunmuş olacağız. Süreci bölgemizdeki tüm aktörlerimizle birlikte planlamak ve yönetmek istiyoruz" şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından panele geçildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.08 10:18 - Son Güncellenme: 2024.05.08 10:54 - CEREN SÜMBÜL
A