YRP Bursa BBB Adayı Yalçın: Bursa'nın yönetim anlayışında bir devrime ihtiyacı var

YRP Bursa BBB Adayı Yalçın: Bursa'nın yönetim anlayışında bir devrime ihtiyacı var

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, pazar günü yapılacak seçim öncesi seçim otobüsüyle şehir turu yapıp halkı selamlamak için yola çıktı. Şehir turu öncesi Yalçın, Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Bursa'nın yönetim anlayışında bir devrime ihtiyacı var. Çok büyük sorunlarımız var ama bu sorunları çözmek için küçük adımlar atıyoruz" dedi.

2024.03.27 09:25 - Son Güncellenme: 2024.03.27 09:35 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
YRP Bursa BBB Adayı Yalçın: Bursa'nın yönetim anlayışında bir devrime ihtiyacı var

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Pazar günü yapılacak seçim öncesi Belediye Başkan adaylarının saha çalışmasını da hız kazandı. Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, pazar günü yapılacak seçim öncesi seçim otobüsüyle şehir turu yapıp halkı selamlamak için Osmangazi'deki il başkanlığı önünden yola çıktı.

Seçim otobüsüyle halkı selamlayan YRP Bursa BBB Başkan Adayı Yalçın, Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu. 

"İLGİNÇ BİR SEÇİM DÖNEMİ OLDU"

Seçime son 5 gün kaldığını belirten Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, halkın kararını oluşturduğunu söyledi. Seçim sürecini de değerlendiren Yalçın, "İlginç bir seçim dönemi oldu. Bir taraftan yerel konuların konuşulduğu diğer taraftan da genel ekonomik sorunların çok gündem olduğu bir seçim dönemi geçirdik. Yaptığımız kampanya halkımız tarafından çok olumlu karşılandı. İnanıyorum; hem Türkiye açısından bir mesaj verecekler hem Bursa'nın yönetim anlayışıyla ilgili de yepyeni bir duruş gösterecekler" ifadelerini kullandı.

"BURSA'NIN 600 BİN CİVARINDA DEPREME DAYANIKLI OLMAYAN KONUT STOKU VAR"

Pazartesi günü proje tanıtım toplantısının sonuncusunu gerçekleştiren Yalçın, toplantısının sonunda söylediği "Bu kentte kentsel dönüşüm bu hızla, bu şekilde ve anlayışla gerçekleşirse 272 yılda bitmeyecek" sözlerine de açıklık getirdi. Yalçın, "Çünkü rakamlar onu gösteriyor. Bursa'nın 600 bin civarında depreme dayanıklı olmayan konut stoku var ve uzamanlar 'yarın deprem olabilir' diyorlar. Şu anda Belediye Başkanımızın açıkladığı yılda 2 bin 200 civarında bir kentsel dönüşüm çalışması yapılabiliyor. Bunu böldüğünüz zaman 272 yıl yıl çıkıyor. Yeni bir şey yapmak lazım. Bu inşaat yapım yöntemiyle ilerlersek biz İstanbul'da da Bursa'da da büyük bir tehdit altındayız" dedi.

"TÜM ADAYLARIN GÜNDEMİNE ALMASI BURSA AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Kök sorunun kontrolsüz nüfus artışı olduğunun altını çizen Yalçın, bu konuyla alakalı özel bir strateji açıkladıklarını ifade etti. Yalçın, sanayi yerleşimiyle ilgili ve Bursa'nın geleceğine dair nüfus dengelenmesi bakımında orta uzun vadeli bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Yalçın, "Bunu yaparken de mevcut acil durumun giderilmesi anlamında da bizim 'modüler komut' sistemi dediğimiz İngiltere'de, Amerika'da ve Çin'de yaygın bir şekilde uygulanan Modüler Hücre Fabrikası'nı Bursa'ya getirmek istiyoruz. Bunun tüm adayların gündemine alması Bursa açısından son derece önemlidir. Betonla, demirle biz bu kadar ilerleyebiliyoruz. Yeni bir inşa yöntemi Bursa için belki 10-15 yılda büyük depreme hazırlık çalışmasını tamamlama imkânı olacak. Aksi halde mevcut gidişatta çok verimli bir çalışma görmüyorum" şeklinde konuştu.

"BURSA'NIN YÖNETİM ANLAYIŞINDA BİR DEVRİME İHTİYACI VAR"

Seçildikten sonraki ilk 100 gün neler yapacağını anlatan Yalçın, "Bursa'nın yönetim anlayışında bir devrime ihtiyacı var. Çok büyük sorunlarımız var ama bu sorunları çözmek için küçük adımlar atıyoruz. Hâlbuki radikal bazı temel değişikliler yapmak gerekiyor. Birincisi bu kentin verileri yok. Yani yöneticiler karar alırken esas alacakları bir kent verileri yok. Biz bununla ilgili bir merkez oluşturacağız. İlk işimiz bu olacak. Hemen Kent Konseyi'nin daha aktif Bursa'nın meselelerini gündeme alacağı bir Kent Konseyi anlayışı yapmak istiyoruz. 2. gün bir akademik kurul oluşturmak istiyoruz. Bursa bilgiyle, bilimle yönetilsin istiyoruz" diye konuştu.

"BURSA'YI HALKLA BERABER YÖNETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

"Bursa'yı halkla beraber yönetmeyi düşünüyoruz" diyen Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, "Halktan saklı hiçbir şey olmayacak. Bu kentin oluşan tüm katma değerini yine Bursalılarla paylaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak seçimlerde ilk 2'de olduklarını söyleyen Yalçın, çok büyük bir tepki oyu geldiğini vurguladı. Yalçın, Tepki oylarını nasıl yönlendireceğini ise Pazar günü yapılacak seçimde göreceklerini söylerken anket firmalarının bunları ölçemediğini dile getirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.27 09:25 - Son Güncellenme: 2024.03.27 09:35 - MAHMUT VURAL
A