Erdoğan'dan Miçotakis'in ziyaretine ilişkin paylaşım: Memnuniyet duydum

Erdoğan'dan Miçotakis'in ziyaretine ilişkin paylaşım: Memnuniyet duydum

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugün Türkiye'yi ziyaret etti. İkili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Ortak basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda, "Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis ve heyetini Ankara'da misafir etmekten büyük memnuniyet duydum" dedi.

2024.05.13 20:38 - Son Güncellenme: 2024.05.13 20:39 - Siyaset - SOSYAL MEDYA
A
Erdoğan'dan Miçotakis'in ziyaretine ilişkin paylaşım: Memnuniyet duydum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Ortak basın toplantısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis ve heyetini Ankara'da misafir etmekten büyük memnuniyet duydum. Türkiye-Yunanistan arasındaki iş birliği ruhunun güçlenmesinin her iki ülke ve tüm bölgemiz için hayırlı olacağı inancındayız. Bugünkü görüşmelerimizin akabinde, ülkelerimiz arasında iyi niyet ve iş birliği ruhu çerçevesinde bir ortak bildiri de yayımladık. Bildiride siyasi diyalog, ekonomik ve ticari iş birliği, sağlık, afet ve acil durum yönetimi gibi birçok alanda varılan mutabakatların, oluşturulan iş birliği mekanizmalarının ve sağlanan olumlu iklimin pekiştirilmesine verdiğimiz önemi teyit ettik. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 6 milyar dolar olarak gerçekleşen ikili ticaretimizi 10 milyar dolara çıkarma hedefiyle çalışıyoruz. Atina Bildirgesi'nde çerçevesi çizildiği şekilde, sorunlarımızı samimi diyalog, iyi komşuluk ve uluslararası hukuk dâhilinde çözme irademize bağlıyız. FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadele de gündemimizin üst sırasındaydı. Yunanistan'la terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabıkız. İlişkilerimizdeki olumlu atmosferin, Yunanistan'daki Türk azınlık ve soydaşlarımızın haklarının karşılanmasına katkı sağlamasını bekliyoruz. Kıbrıs sorununun Ada'daki gerçekler temelinde adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması mühimdir. Böyle bir adımın atılması tüm bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir. Görüşmelerimizde, Gazze'de yaşanan soykırım başta olmak üzere bölgesel gelişmeler konusunda da fikir teatisinde bulunduk. İsrail yönetimi, vicdan sahibi tüm kesimlerin çağrılarına rağmen masum sivillerin son sığınağı olan Refah'ı acımasız şekilde hedef almaya devam ediyor. 15 bini çocuk 35 bini aşan Filistinli masum sivilin katledilmesi karşısında Batılı ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplum sesini artık daha gür çıkarmalıdır. Türkiye olarak İsrail'i ateşkese zorlamaya ve Filistin Devleti'nin tanınırlığını artırmaya yönelik diplomatik temaslarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Komşumuz Yunanistan'ın da Gazze'deki katliamların durması amacıyla yürütülen uluslararası çabalara destek olmasını bekliyoruz. Aralık ayında Atina'dayken Yunanistan'la aramızda çözülemeyecek büyüklükte bir sorun olmadığına dair inancımı paylaşmıştım. Her görüşmemizde iş birliğimizin geleceğine dair ümitlerimiz daha da artıyor. Görüş ayrılıklarına rağmen diyalog kanallarımızı açık tutarak olumlu gündeme odaklanıyoruz. İstişarelerimizin ve imzalanan anlaşmaların başta ülkelerimiz olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.05.13 20:38 - Son Güncellenme: 2024.05.13 20:39 - SOSYAL MEDYA
A