Çocuklarda beyin tümörünün ilk sinyali olabilir!

Beyin tümörleri, çocuklarda lösemiden sonra en yaygın görülen ikinci kanser türünü oluşturuyor. Çocuklarda iyi ve kötü huylu beyin tümörlerinin neden oluştuğuna yönelik kesin bir veri ise henüz mevcut değil. Bu kansere işaret eden çok kritik belirtiler var.

TEDAVİDEKİ GELİŞMELER UMUT VERİYOR

Çocukluk çağında oluşan her 6 tümörden birinin beyinde yerleştiği belirtiliyor. Bu tümörlerin yüzde 52'si ilk 2-10 yaş, yüzde 42'si ise 11 - 18 yaş arasında ortaya çıkıyor. Çocuklarda ilk 12 ayın altında gelişen beyin tümörleri de yaklaşık yüzde 5,5 oranında görülüyor. Erken tanı ve tedavi, çocukluk çağında gelişen beyin tümörlerinin üstesinden gelmede kritik bir öneme sahip.

Beyin tümörlerinin tedavi seçenekleri arasında cerrahi müdahale, radyoterapi ve kemoterapi yer almakta olup, çocuğun durumuna göre bireyselleştirilmiş tedavi planları uygulanıyor. Günümüzde sağlıklı dokulara hasar vermeyen hedefe yönelik kemoterapiler geliştiriliyor. Ayrıca tümörlerin barındırdıkları mutasyonlara etki edebilen ilaçlar geliştirilmiştir. Bunlara günümüzde akıllı ilaç deniyor. Bu sayede iyi veya kötü huylu tümörlerin yeniden büyümeleri ve beynin diğer bölgelerine yayılmaları önlenebiliyor.

Eklenme: 2024.04.26 15:20
Son Güncellenme: 2024.04.26 15:21
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Schengen çilesi! Türkiye için kötü tablo: Ra...
Schengen çilesi! Türkiye için kötü tablo: Ra...