4 ilde orman yangını

4 ilde orman yangını

İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta orman yangını çıktı.

2024.07.03 16:38 - Son Güncellenme: 2024.07.03 16:42 - Güncel - DHA
A
4 ilde orman yangını

Dört ilde orman yangını...

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. 

Beşyol Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. 

ULAŞIMA KAPATILDI

Yangının 13.37'de çıktığı ve ekiplerin 13.43'te müdahaleye başladığı belirtildi. Yangın nedeniyle İzmir - Manisa kara yolunun Sabuncubeli bölümü tedbir amacıyla her iki yönde ulaşıma kapatıldı. Araçlar çevredeki diğer yollara yönlendirildi. 

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde de tarım arazisinde çıkan ve makilik alana sıçrayan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. 

Narlı Mahallesi kırsalındaki tarım arazisinde çıkan anız yangını, makilik alana sıçradı. Yangını fark edenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. 

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye, helikopter ve ilk müdahale aracı sevk edildi. Söndürme çalışmalarına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma, bölge halkı ile AFAD İl Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.

BALIKESİR 

Öte yandan Balıkesir'in Kepsut ilçesinde arazide çıkan ve ormana sıçrayan yangını söndürmek için çalışma başlatıldı. 

Kırsal Karahaliller Mahallesi'ndeki bir arazide çıkan yangın, ormanlık alana sirayet etti. İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. 

Yangını söndürmek için 3 uçak, 2 helikopter, 6 arazöz, 4 itfaiye aracı, 5 su ikmal aracı, 4 TOMA, 2 dozer, 1 greyder, 1 kepçe ve yaklaşık 50 personel ile havadan karadan müdahaleye devam ediliyor.

MANİSA

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan orman yangını ise ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. 

Darkale Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi. 

Ekipler, yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına aldı.  Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.03 16:38 - Son Güncellenme: 2024.07.03 16:42 - DHA
A