ABD'nin üslerinde son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesi: "Charlie" alarmı!

ABD'nin üslerinde son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesi: "Charlie" alarmı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Avrupa'daki ordu mensuplarının güvenliğini sağlamak için Avrupa'daki bazı ülkelerde bulunan askeri üslerinde alarm seviyesini "Charlie" olarak bilinen yüksek duruma geçirdi.

2024.07.01 14:40 - Son Güncellenme: 2024.07.01 14:47 - Dünya - NTV
A
ABD'nin üslerinde son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesi: "Charlie" alarmı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Avrupa'dkai ordu mensuplarının güvenliğini sağlamak için Avrupa'daki bazı ülkelerde bulunan askeri üslerinde alarm seviyesini "Charlie" olarak bilinen yüksek duruma geçirdi. Bu adım, İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından geldi. ABD ordusuna göre bu seviyeye, "bir olay meydana geldiğinde veya bir tür terör eylemi veya bireyleri ya da tesisleri hedef alma olasılığını gösteren istihbarat bilgileri alındığında" geçiliyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ordu mensuplarının güvenliğini sağlamak için Avrupa'daki bazı ülkelerde bulunan askeri üslerinde alarm seviyesinin tedbir amaçlı yükseltildiğini doğruladı. Pentagon, konu hakkında AA'ya yazılı açıklama gönderdi. Açıklamada, ABD Avrupa Komutanlığının (USEUCOM), yurt dışındaki ABD askeri topluluğunun güvenliğine etki eden çeşitli faktörleri sürekli olarak değerlendirdiği kaydedilerek, bu çabanın bir parçası olarak, ordu mensuplarının güvenliğini sağlamak için sıklıkla ek adımlar atıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Operasyonel güvenlik nedenleriyle belirli önlemlere girmeyeceğiz ancak tedbirli olmaya devam edeceğiz" denildi. Ayrıca USEUCOM'un, Avrupa sahasındaki personele, şüpheli etkinliklerin bildirilmesi, Dışişleri Bakanlığının seyahat tavsiyelerinin izlenmesi ve ihtiyatlı kişisel risk azaltma önlemlerinin uygulanması da dahil olmak üzere her zaman tetikte olmalarını ve uyanık kalmalarını tavsiye ettiği aktarıldı.

Sosyal medyaya yansıyan bilgilerde, Bulgaristan, İtalya, Romanya ve Almanya'daki ABD askeri üslerinin, Güç Koruma Durumu "Charlie'" olarak bilinen yüksek alarm durumuna geçirildiği paylaşılmış, bunun, son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesi olduğu öne sürülmüştü. Öte yandan ABD ordusunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre bu seviyeye, "bir olay meydana geldiğinde veya bir tür terör eylemi veya bireyleri ya da tesisleri hedef alma olasılığını gösteren istihbarat bilgileri alındığında" geçiliyor bilgisi verildi. 
 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.07.01 14:40 - Son Güncellenme: 2024.07.01 14:47 - NTV
A