Annesi hasta oğlunu öldürdüğünü itiraf etti

Annesi hasta oğlunu öldürdüğünü itiraf etti

5 yaşında nöroblastom kanserine yaklanan oğlunu öldüren Antonya Cooper, suçunu 44 yıl sonra itiraf ederken bunu 'acısını dindirmek için' yaptığını söyledi.

2024.07.04 15:57 - Son Güncellenme: 2024.07.04 15:59 - Güncel - ENSONHABER
A
Annesi hasta oğlunu öldürdüğünü itiraf etti

İngiltere'de yıllar sonra kan donduran bir cinayet itirafı geldi.

5 yaşında nöroblastom kanserine yaklanan oğlunu 'acısını dindirmek için' öldüren Antonya Cooper suçunu itiraf etti.

Anne şu sıralarda ise tedavisi bulunmayan bir kanserle savaşıyor.

Kansere yakalanan oğlunu öldürdü

1981 yılında 7 yaşındayken evinde ölü bulunan Hamish Cooper, çocukluk döneminde rastlanan nadir bir kansere yakalandı.

Anne Antonya Cooper'ın itirafına göre, henüz 5 yaşındayken dördüncü evre nöroblastoma kanserine yakalanan küçük çocuk büyük bir acı içindeydi. Anne, oğlunun acısını dindirmek için çareyi öldürmekte buldu.

"Acısını dindirdim"

Oxfordshire'daki Abingdon'da yaşayan Neuroblastoma UK'nin eski Başkanı Cooper, küçük oğlunun hayatının sonuna doğru dayanılmaz acılar çektiğini söyledi.

Antonya Cooper, "Ona aşırı dozda morfin verdim böylece sessizce öldü." dedi.

1981 yılından beri soruşturma yürüten polisin, "1981 yılında 7 yaşında bir çocuğun yardımlı ölüm vakasına ilişkin raporlardan haberdar olunduğu" belirtildi.

"Bana yalvardı"

Katıldığı radyo programında oğluyla geçirdiği son anları paylaşan Cooper, "Gecenin bir yarısı onun başucundaydık. Ağrısı olduğunu söylüyordu, ben de 'Ağrını almamı ister misin?' diye sordum. 'Evet anne, lütfen' diye bana yalvardı. Ben de ona morfin verdim ve huzurla gözlerini kapattı" diye konuştu.

Ötanazi, yani bir kişinin acısını hafifletmek için kasıtlı olarak hayatına son verme, İngiltere'de yasadışı ve cinayet suçuyla yargılanmayı gerektiriyor.

"Ben de ölüyorum"

Radyo programında açıklamalara devam eden Antonia Cooper, "Tüm o korkunç tedavileri cesurca atlatmıştı, biçilen vakitten daha fazla bizimle kaldı. Bu yüzden zamanlama doğruydu." dedi.

Tedavisi bulunmayan bir kansere sahip olan anne Cooper, cinayeti kabul ettiğini açıkladı.

Radyo programında yaptığı açıklamada, "Hamish'in huzur içinde ölmesine izin verdiğim için 43 yıl sonra gelip beni cezalandırmak isterlerse sonuçlarına katlanırım ama çabuk olmaları lazım, çünkü ben de ölüyorum" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.04 15:57 - Son Güncellenme: 2024.07.04 15:59 - ENSONHABER
A