Ayşe Ateş: Kumpas tiyatrosu bugün sonlandı

Ayşe Ateş: Kumpas tiyatrosu bugün sonlandı

Sinan Ateş davasının 5. duruşmasından çıkan ara karar sonrası Ayşe Ateş açıklamalarda bulundu. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in açıklaması sırasında Bursalı avukat Şeyda Şahin de yanında bulundu.

2024.07.05 14:51 - Son Güncellenme: 2024.07.05 15:25 - Güncel - SEMA AYGIN
A
Ayşe Ateş: Kumpas tiyatrosu bugün sonlandı

Sinan Ateş davasının 5. duruşmasından çıkan ara karar sonrası Ayşe Ateş açıklamalarda bulundu.

Ayşe Ateş'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Kanayan bütün vicdanlar için adalet dilenen mutsuzluk olarak geçmesini talep ediyorum.

Haksızlıktan ve alçaklıktan annelerimizin gösterdiği bunca merhametten ve şefkatten sonra hayatta tutunduğum tek dalın iyilik olduğunun, insanları iyiler ve kötüler olarak ayırdığımın altını da bir kez daha çizmek istiyorum.

Sincan yerleşkesinde beş gün boyunca tanıkların ve müdafileri siyasi bir cinayeti, alacak verecek davasına indirgeme çabalarına sahne olan basın yayın ve sosyal medya destekli kumpas tiyatrosu bugün sonlandı.

Bu yüzden bir fincandaki bu yargılamaya eksik iddianame ile yapılan yarım mahkeme diyoruz.

Olumlu olsun ya da olmasın alınan her kararı da hukuki olarak eksik bulduğumuzu aziz milletimize beyan ediyoruz.

Bunun sebeplerini sıralamak gerekirse bildiğiniz üzere dosyaya bakan savcılar hakkında fetöcü oldukları gerekçesiyle HSK'ya suç duyurusunda bulunuldu.

Bu suç duyurusunun en önemli dayanağı da torbacıların kiralık katillerin beyanlarıydı.

Düne kadar eksik iddianameyi beğenip bize nispet yapanlar bugün ise bunu beğenmedi.

İddianamenin hakkında suç duyurusunda bulunan savcıların soruşturma süreci boyunca ortaya koyduğu tablo üzerinden hazırlandığının birincisi bilinmesine rağmen meclis kürsüsünden yapılan iddianame bir an önce kabul edilmeli, yargılama başlamalı çağrısı akla gelen yeni bir senaryoyla bir anda unutuldu.

Hatırlayınız çok değil birkaç hafta önce sosyal medyada Burak Bekiroğlu isimli bir şahıs yapmış olduğu paylaşımda beni de etiketleyerek eğer bir daha konuşursan seni öyle bir monte ederim ki 100 avukat tutsan kurtulamazsın. Seni Pensilvanya'ya gömerim şeklinde tehditlerde bulunmuş bu cinayeti de firari FETÖ imamı olduğu bilinen Mustafa Özcan'ın azmettirdiği iddiasını ortaya atmıştır.

Üstüne bir de zihnimi okuyarak bu gerçeği sen de biliyorsun demiştin ben tehditlerine ilişkin avukatlarım aracılığıyla kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum.

Kendisi ise bu cinayeti firari FETÖ imamı Mustafa Özcan'ın azmettirdiğine dair bilgi ve belgeleri henüz savcılığa teslim etmedi peki sonra ne oldu müdahiller bu cıvıklı iddiaları işitip duruşma salonunda önümüze koydular bulgu ya da belge sunmadılar.

Tıpkı Sinan'a çocuk Selma'nın öldüğüne dair kiralık katil beyanına esas alarak konuşanlar bu beyanlarla aklandığını iddia edenler gibi müdafilerin duruşma boyunca yaptığı sorguların çerçevesi sosyal medyada belirli bir odak tarafından günler önce öne sürülen iddia ve ithamları kapsıyor.

Dün ilk hesabı üzerinden bununla ilgili belgeli bir paylaşım yaptık gerçekleri görmek isteyenler oraya bakabilirler. Ayrıca dün sabah yaptığım basın açıklamasında da duruşma esnasında maruz kaldığımız bu saldırıya dikkat çekmiştim. Hemen akabinde karanlık gücü satılık kalemleri Ayşe Ateş FETÖ imamını savundu şeklinde tezat yapmaya başladı.

Çünkü bu olayı FETÖ yaptı diyerek kapatmak istiyorlar. Tezgahı açmışlar bakanlarınızı FETÖ'yü, fetocüleri FETÖ imamını savunmak olarak pazarlıyorlar.

Altında diyorlar ki biz ne diyorsak onu kabul edecek, çizdiğiniz çerçevenin dışına çıkmayacaksınız. Çıkarsan seni mahvederiz.

Çıktım, çıkıyorum herkes bunu böyle bilsin çizdiğiniz o çerçeveyi paramparça edip ayaklarınızın altına atacağım.

Müsaade ettiğimiz süreç bize şu sonuca ulaştırdı; hem katledilmeden hemen önce resmi hesaplar üzerinden hem de katledildiği andan itibaren açılan sahte hesaplar aracıyla Sinan'la alakalı olarak yürütülen karalama kampanyalarının FETÖ'cü iftiralarının merkezinde kurgulanan ve içinde bulunduğumuz süreçte sergilenen bu tiyatro varmış.

"Biz bunu öldürdükten sonra emniyet mensubu, ana, bacı karşımıza kim çıksa Sinan da FETO'cuydu, bu bizi hedef almak için gerçekleştirilmiş örgüt dışı infaz der ve üzerini bu şekilde kapatırız" şeklinde bir plan yapılmış. 

Sinan Ateş'in dava avukatı ve ablası karar sonrası konuştu

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.05 14:51 - Son Güncellenme: 2024.07.05 15:25 - SEMA AYGIN
A