BALKANTÜRKSİAD Başkanı Şakir: Bize ciddi ambargo uyguluyorlar

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Şakir: Bize ciddi ambargo uyguluyorlar

BALKANTÜRKSİAD (Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği)  Başkanı Fatih Şakir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni vergi paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Konu hakkında Bursada Bugün'e konuşan Şakir, "Faiz oranlarında çok geç kalındı. Kur Korumalı Mevduat Sistemi ve daha önceki hareketler belimizi büktü" dedi.

2024.07.03 16:09 - Son Güncellenme: 2024.07.05 18:07 - Ekonomi - MAHMUT VURAL
A
BALKANTÜRKSİAD Başkanı Şakir: Bize ciddi ambargo uyguluyorlar

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamalar sosyal medyada geniş yankı buldu.  Bazı vatandaşlar ve sanayiciler duruma tepki gösterdi. Yeni gelecek Vergi Paketi, Bursa'nın iş dünyasında da konuşuluyor.

"İŞ DÜNYASININ EN BÜYÜK SİLAHI UMUTTUR"

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada dünyada da enflasyon olduğunu ve Türkiye'deki enflasyonun sarmala dönüştüğünü aktardı. Daha sonra Şakir, Bakan Şimşek'in elinden geldiğini yaptığını söyledi. Ayrıca Şakir, Bakan Şimşek'in iş dünyasında güvenilir biri olduğunu ifade etti. Şakir, "Bakan Şimşek, herkesin istediği bir bakan fakat çok geç geldi. Toparlamaya çalışıyor ve zor bir dönemdeyiz. Hatta hiç bu kadar zor bir dönem geçirmemiştik. İş dünyası olarak elimizden geleni yapıyoruz fakat iş dünyasının en büyük silahı umuttur. Umudumuzu kaybetmiyoruz" açıklamalarında bulundu. 

"BİZE CİDDİ ANLAMDA AMBARGO UYGULUYORLAR"

Avrupa Birliği'nin Türk iş insanlarına vize konusunda çok fazla sıkıntı çıkardığını dile getiren Şakir, "Bize ciddi anlamda ambargo uyguluyorlar Biz Polonya'ya gittik fakat 8-9 iş insanına vize vermediler. Özellikle turist vize değil, iş ile ilgili olduğu zaman önünü kesiyorlar" diye konuştu. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta iş insanlarının Rusya tarafında gibi gösterildiğini vurgulayan Şakir, ellerindeki mamullere dair "Bu ürünlerde Rus çeliği var mı?" şeklinde sorularla kendilerinden rapor istendiğini kaydetti. Yaşanan sorunların ardından yönlerini özellikle Türk ülkelerine çevirdiklerini ifade etti. Şakir, "BALKANTÜRKSİAD olarak Kazakistan, Özbekistan Azerbaycan gibi ülkelere daha sık gitmeye başladık. Yeni piyasalar arıyoruz, ürünlerimizi satabileceğimiz yeni pazarlar arıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİR ÜLKEYE GÜVEN BİTERSE, YATIRIMCILAR GELMEZSE OLAY BİTER"

"Bir ülkeye güven biterse, yatırımcılar gelmezse olay biter" diyen Şakir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çok başarılı bir isim olduğunu fakat kendisine de müdahalelerin olduğunu söyledi. 

"NASIL GEÇİNECEK BU İNSANLAR?"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücret bizde" diyerek yaptığı açıklama da ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir ise alım gücünün olmadığını ve enflasyonda dengelerin şaştığını söyledi. Şakir, "Bir emekli Gaziantep'e gitmek istese bütün maaşını vermesi gerekiyor. Ya uçak biletlerinin fiyatı düşürülsün ya da zam yapsınlar. Temmuz ayında zam bekleniyordu ama gelmedi. Nasıl geçinecek bu insanlar?" ifadelerini kullandı.  

TESK Başkanı Palandöken'den Bursada Bugün'e vergi ve asgari ücret yorumu

RUMELİSİAD Başkanı Alp: Üretmeden vergileri artırmak çözüm değil

BTB Başkanı Matlı'dan yeni vergi taslağı ve asgari ücret değerlendirmesi

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.07.03 16:09 - Son Güncellenme: 2024.07.05 18:07 - MAHMUT VURAL
A