Boğaziçi Üniversitesi'nde gergin anlar

Boğaziçi Üniversitesi'nde gergin anlar

Öğrencilerin düzenlediği alternatif mezuniyet etkinliğine katılmak için okulun Hisarüstü kampüsüne giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş başkanlığındaki milletvekilleri, rektör Naci İnci'nin talimatıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı. Gerginlik yaşanan olayda vekiller barikatı aşarak Boğaziçi'ne girdi.

2024.07.05 13:48 - Son Güncellenme: 2024.07.05 13:50 - Güncel - HALKTV
A
Boğaziçi Üniversitesi'nde gergin anlar

Öğrencilerin düzenlediği alternatif mezuniyet etkinliğine katılmak için okulun Hisarüstü kampüsüne giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş başkanlığındaki heyet, Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısından alınmadı.

Vekiller, kendilerini engellemeye çalışan güvenlik görevlilerine milletvekili dokunulmazlığını ve kamu adına denetim yetkisini hatırlattı.

CHP İzmir Milletvekili ve Akademisyen Yüksel Taşkın, emniyet güçleri tarafından iteklendi.

"REKTÖR BENİM DENETİMİME TABİ"

Güvenlikle CHP heyeti arasında gerginlik yaşanırken Özçağdaş şu ifadeleri kullandı:

"Kanunsuz uygulamaları görüşmek, öğrencilerle konuşmak, akademisyenlere destek için geldik. Biz Türkiye'deki cezaevindeki dışındaki her yere gireriz. Bu yoldan çekilin; siz milletvekillerine müdahalede bulunacaksanız uyarıyorum sizi. Rektörün beni buraya sokmama yetkisi yok. Rektör benim denetimime tabi, milletvekiliyim ben."

VEKİLLER ENGELLEMEYE RAĞMEN BOĞAZİÇİ'NE GİRDİLER

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, yetkisini kullanacağını ve kendisine müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek güvenlik güçlerinin oluşturduğu barikata doğru ilerledi. Akademisyenlerin ellerinde dövizlerle milletvekillerin olduğu alana doğru geldi.

"İSTANBUL VALİSİ İLE GÖRÜŞTÜK"

Basın mensuplarına kısa bir açıklamada daha bulunan CHP'li Suat Özçağdaş, "Bu akıl tutulması sona ermeli. Yetkililer sorumluluklarını yerine getirmeli. İstanbul İl Başkanımız Özgür Çelik İstanbul Valisi ile görüştü. Vali bey süre istedi" dedi.

Engellemelere rağmen vekiller Boğaziçi Üniversitesi'ne girdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.05 13:48 - Son Güncellenme: 2024.07.05 13:50 - HALKTV
A