BTB Başkanı Matlı'dan yeni vergi taslağı ve asgari ücret değerlendirmesi

BTB Başkanı Matlı'dan yeni vergi taslağı ve asgari ücret değerlendirmesi

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni vergi taslağı ve asgari ücret yorumu hakkında Bursada Bugün'e değerlendirmelerde bulundu.

2024.07.05 15:21 - Son Güncellenme: 2024.07.05 18:06 - Ekonomi - MERVE DENİZ EKİCİ
A
BTB Başkanı Matlı'dan yeni vergi taslağı ve asgari ücret değerlendirmesi

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni vergi taslağı ve asgari ücret açıklamalarının ardından gözler iş insanlarına çevrildi. Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bakan Şimşek'in asgari ücret açıklamaları ve yeni vergi taslağı hakkında Bursada Bugün'e konuştu. Matlı, "Adaletli bir vergi sistemi için kurumlar vergisi başta olmak üzere vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi ve vergi oranlarının aşağı çekilerek verginin tabana yayılması büyük önem taşımaktadır. Böylece, toplumun her kesiminden vatandaşın vergi yükü dengelenmiş olacak ve ekonomik refahın daha geniş tabana yayılması sağlanacaktır" dedi.

"VERGİNİN TABANA YAYILMASI HER KESİM VATANDAŞIN YÜKÜNÜ DENGELER"

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, iş dünyasının yeni vergi taslağından kayıt dışılığın azaltılması ve adil vergi sistemi beklediğini belirtti. Matlı, "Adaletli bir vergi sistemi için kurumlar vergisi başta olmak üzere vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi ve vergi oranlarının aşağı çekilerek verginin tabana yayılması büyük önem taşımaktadır. Böylece, toplumun her kesiminden vatandaşın vergi yükü dengelenmiş olacak ve ekonomik refahın daha geniş tabana yayılması sağlanacaktır. İş dünyamızın, işçimizin, vatandaşımızın, ülkemizin istikbali ve uluslar arası itibarı için ilk önceliğimiz enflasyonun kalıcı bir şekilde düşürülmesi olmalıdır" ifadelerinde bulundu.

"O DÖNEME GÖRE İYİ BİR ARTIŞTI"

Yılbaşında asgari ücrete yapılan zam hakkında değerlendirmelerde bulunan Matlı, "Yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zam, o dönemin enflasyon oranına göre iyi bir artış olarak çalışanlar tarafından olumlu karşılanmıştı. İş dünyası olarak ekonomi yönetiminin uygulandığı sıkı para politikası ve kamudaki tasarruf tedbirleri nedeniyle, bu yıl asgari ücrete ara zam beklemiyoruz" dedi.

"YÖNETİMİMİZİN ÖNCELİĞİ ENFLASYONU DÜŞÜRMEK OLMALI"

Önceliğin enflasyonun düşürülmesi olması gerektiğini sıkça vurgulayan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, "Zaten Türkiye, Orta Vadeli Program ile enflasyonla mücadele konusunda net bir irade ortaya koydu. Atılan adımlar da bu programın amacına ulaşması adına planlı, programlı ve sistematik bir biçimde ilerliyor. Ekonomi bir denge işidir ve zaman gerektirir. Bundan dolayı, ekonomi yönetimimizin de öncelikli hedefinin enflasyonu düşürmek ve vatandaşımızın alım gücünü artırarak refah seviyesini yükseltmek olduğu kanısındayım. Bu zorlu dönemi aşmak için daha çok çalışarak, güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomi kurabileceğimize inanıyorum. Vergi reformları ve mali disiplin gibi önlemlerle, uzun vadede daha sağlam bir yapı oluşturacağımıza ve ülkemizin ekonomik gücünü hep birlikte artıracağımıza olan inancım tam" şeklinde açıklamalarda bulundu.

TESK Başkanı Palandöken'den Bursada Bugün'e vergi ve asgari ücret yorumu

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Şakir: Bize ciddi ambargo uyguluyorlar

RUMELİSİAD Başkanı Alp: Üretmeden vergileri artırmak çözüm değil

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2024.07.05 15:21 - Son Güncellenme: 2024.07.05 18:06 - MERVE DENİZ EKİCİ
A