Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'den "Plastiksiz Temmuz Hareketi" çağrısı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'den "Plastiksiz Temmuz Hareketi" çağrısı!

Bursa Büyükşehir Belediye Bakmanı Mustafa Bozbey, çevre kirliliğe dikkat çekmek için harekete geçti. Başkan Bozbey, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Bursalıları "Plastiksiz Temmuz Hareketi" projesine katılmaya davet etti.

2024.07.09 09:00 - Son Güncellenme: 2024.07.09 09:24 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'den "Plastiksiz Temmuz Hareketi" çağrısı!

Bursa'da çevre ve hava kirliliği gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Yere ve piknik alanlarına atılan plastik ve cam atıklar yoğun sıcaklıkla beraber yangınlara sebep oluyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Kent Konseyi işbirliğiyle çevre kirliliğine dikkat çekmek için Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne destek verdiklerini ifade ederken çağrıda bulundu. 

"BURSA İÇİN EL ELE VERELİM"

Başkan Bozbey sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 "Bu Temmuz ayında geleceğimi korumak doğamızı temiz tutmak ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hep birlikte harekete geçme zamanı. Her yıl 20 milyon tondan fazla plastik denizlerimize karışıyor. Plastik kullanımı yaşam alanlarımızı tehdit ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa Kent Konseyi ile birlikte, plastik kullanımının azaltılması amacıyla dünya çapında yürütülen Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne destek veriyoruz. Sizde Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne destek verebilirsiniz. Nasıl mı? Elinizden geldiğince plastik tüketimini azaltarak. Pet şişe, poşet, pipet plastik tabak, çatal, ıslak mendil, kullanmayarak ilk adımı atabilirsiniz. Gelin bugünden başlayarak tek kullanımlık plastik ürünleri hayatımızdan çıkaralım. Bez çantalar, matara ve termoslar geri dönüştürülebilir torbalar gibi çevre dostu alternatifleri tercih edelim. Hep birlikte fark yaratalım. Çocuklarımıza daha temiz ve daha sağlıklı bir Bursa Bırakmak için Plastiksiz Temmuz Hareketi'ne destek verelim. Sizin katkınız, geleceğimiz için çok önemli, her birimizin atacağı küçük adımlar büyük değişimlere yol açacaktır. Hep birlikte, daha temiz, daha yeşil ve sürdürülebilir Bursa için el ele verelim. Geleceğimiz için bugünden harekete geçelim 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.09 09:00 - Son Güncellenme: 2024.07.09 09:24 - MAHMUT VURAL
A