Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, Gürcistan heyetini ağırladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, Gürcistan heyetini ağırladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e ziyaretler sürüyor. Başkan Bozbey, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vladimer Konstantinidi ve heyetini ağırladı.

2024.07.05 14:36 - Son Güncellenme: 2024.07.05 14:39 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, Gürcistan heyetini ağırladı

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 24. Uluslararası İnegöl Folklor Festivali için gelen Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vladimer Konstantinidi'yi makamında ağırladı. Burada Bursa'da bulunan Gürcü köylerinden ve bu köylerde birçok Gürcü vatandaşının yaşadığından bahsettiklerini anlatan Başkan Bozbey, Gürcistan ile ilişkilerin her zaman canlı tutulması gerektiğine dikkat çektilerini dile getirdi.

Ayrıca Başkan Bozbey, Konstantinidi'nin yanı sıra Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Diaspora Daire Başkanı Mukhran Gulagashvili, Gürcistan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Diana Malazonia, Gürcistan Istanbul Başkonsolosu Aleksandre Jishkariani, Gürcistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Bela Gomurashvili ve Marmara Kafkas Gürcü Federasyonu Başkanı Ömer Faruk Demirtaş'ı da ağırladı. 

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla teşekkür eden Başkan Bozbey, şu fiadelere yer verdi:

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vladimer Konstantinidi, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Diaspora Daire Başkanı Mukhran Gulagashvili, Gürcistan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Diana Malazonia, Gürcistan Istanbul Başkonsolosu Aleksandre Jishkariani, Gürcistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Bela Gomurashvili ve Marmara Kafkas Gürcü Federasyonu Başkanı Ömer Faruk DemirtaşBursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı'nda ağırladım. Bursa'da bulunan Gürcü köylerinden ve bu köylerde birçok Gürcü vatandaşının yaşadığından bahsederek Gürcistan ile ilişkilerin her zaman canlı tutulması gerektiğini konuştuk. 24. Uluslararası İnegöl Folklor Festivali için kentimize gelen Sayın Vladimer Konstantinidi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi bir seviyeye gelmesi, iş imkanlarının artırılması ve kültürel paylaşımların geliştirilmesi üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine ve heyetine teşekkür ederim.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.05 14:36 - Son Güncellenme: 2024.07.05 14:39 - MAHMUT VURAL
A