Bursa'da bir adam vücuduna isabet eden 10 saçmayla ölümden döndü!

Bursa'da bir adam vücuduna isabet eden 10 saçmayla ölümden döndü!

Bursa'da Emre B.(25) ve yanındaki iki arkadaşı, bir araçla seyir halindeyken saldırıya uğradı. Emre B. ağır yaralanırken, tutuklu sanık Volkan K. (35) mahkemede, vücuduna isabet eden 10 saçma ile ağır yaraladığı mağdura geçmiş olsun dileklerini iletti.

2024.04.28 10:31 - Son Güncellenme: 2024.04.29 15:04 - Bursa Bölge - DHA
A
Bursa'da bir adam vücuduna isabet eden 10 saçmayla ölümden döndü!

Bursa'da Emre B.(25) ve yanındaki iki arkadaşı, bir araçla seyir halindeyken saldırıya uğradı. 

Volkan K. ve Orhan Y.'ın otomobil ile Karaorman Mahallesi'ne giderken, aralarında husumet bulunan Emre B. ve 2 arkadaşını yolda gördü.

Aracı durduran Volkan K. otomobilde bulunan av tüfeği ile Emre B. ile arkadaşları Ahmet Ş. (34) ve Emre K.'ye (31) 4 el ateş etti.

Ahmet ve Emre'nin hafif yaralandığı olayda, bir çok yerine 10 saçma isabet eden Emre B. ağır yaralandı. Emre B., önce kaldırıldığı Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde, sonra da Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Tutuklu sanık Volkan K. (35), 45 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında ağır yaraladığı Başkurt'a acil şifalar dileyip, "Geçmiş olsun" dedi.

Mahkemede ifade veren Emre, tutuklu sanıklar Volkan ve Orhan'dan şikayetçi olmadı.

Saldırı sonrası kaçan Volkan K. ve Orhan Y. ise polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan şüpheliler hakkında, yaraladıkları 3 kişi için, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15'er yıl olmak üzere toplam 45'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'KENDİLERİNİ KORKUTMAK İÇİN BACAKLARINA ATEŞ ETTİM'

Yargılanmalarına başlanan sanıklardan Volkan K. ilk duruşmada verdiği ifadede, "Yolculuk sırasında, daha önceden aramızda husumet bulunan Ö.A.'nın adamları olan ve beni arayan Emre B. ve 2 arkadaşını yolda gördüm. Bunlardan biri silahını çıkartınca ben de kendilerini korkutmak için arabada bulunan tüfek ile önce havaya sonra da 3 el bacaklarına ateş ettim ve kaçtım. Ardından yakalanıp tutuklandım. Av tüfeğimden çıkan saçmalara hedef olup ağır yaralan Emre'ye, geçmiş olsun dileklerimi iletip, kendisine acil şifalar diliyorum. Tahliyemi istiyorum. Mağdur oldum" dedi.

'OLAYDAN 15 GÜN ÖNCE KAVGA ETTİK'

Diğer sanık Orhan Y.'ın suçlamayı kabul etmediği yargılamada ifade veren Emre B. ise "Volkan ile olaydan 15 gün önce kavga ettik. Bu olaylar polise intikal etmedi. Aramızda husumet vardı. Olay günü, arkadaşlarım Ahmet ve Emrah ile yolda yürürken arkadan bir araç bize yanaştı. Kim diye baktığımda, arabanın içinden bize doğru ateş açıldı. Saçmalar, alnımın sol tarafına, kafamın arka kısmına ve koltuk altıma geldi. Daha sonra 3 el daha ateş edince, bu kez belimden, bacaklarım ve karnımdan yaralandım. Vücuduma 10 saçma isabet etmiş. Volkan ve Orhan'dan şikayetçi değilim" diye konuştu.

'MÜVEKKİLİM, KENDİNİ KORUMA AMACIYLA ATEŞ ETMİŞTİR'

Tutuklu sanık Volkan K.'ın avukatlarından Okan B. müvekkilinin, daha önce husumetlileri tarafından silahlı saldırıya uğradığını ve kendini savunmak için ateş ettiğini belirtirken, diğer avukatı Mert A.K. ise Volkan K.'ın, husumetlileri ile barışmak için olay yerine gittiğini söyleyerek, "Müvekkilim olay yerine, geçmişteki husumetleri unutup, müşteki ile aralarını düzeltmek için gitmiştir. Olay yerine varıldığında, müştekilerden birinin belinden silahını çıkarttığını gören müvekkilim, hemen olay yerinden uzaklaşmak istemiştir. Fakat araba arıza yaptığı için bulunduğu yerde stop etmiştir. Belinde silahlarının olduğunu gören müvekkilim, kendini koruma amacıyla ateş etmiştir" dedi.

Diğer mağdurlar Ahmet Ş. ile Emrah K.ın şikayetçi olduğu davanın duruşması ertelenirken, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.28 10:31 - Son Güncellenme: 2024.04.29 15:04 - DHA
A