Bursa'da KESK'ten TÜİK'e tepki!

Bursa'da KESK'ten TÜİK'e tepki!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından "TÜİK'in sahte rakamlarına karşı" konulu basın açıklaması gerçekleştirildi.

2024.07.03 12:40 - Son Güncellenme: 2024.07.03 12:56 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa'da KESK'ten TÜİK'e tepki!
00:51 Bursa'da KESK'ten TÜİK'e tepki!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da KESK'ten TÜİK'e tepki!

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

KESK tarafından "TÜİK'in sahte rakamlarna karşı" " konulu basın açıklaması, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı önünde düzenledi.

Yapılan açıklamaya Bursa Tabip Odası Başkanı Kadir Binbaş KESK'e bağlı sendikaların başkanları ve çok sayıda üye katıldı. 

KESK adına basın açıklaması gerçekleştiren Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şube Başkanı Uğur Canavar'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

TÜİK yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek maaş artışlarımızı kara delik gibi yutmaya devam ediyor. TÜİK şaşırtmadı! Bugün bir kez daha milyonların hakkını gasp etmeye yol açacak enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'e göre Haziran enflasyonu aylık yüzde 1,64 yıllık enflasyon ise yüzde 71,60!  Milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin maaş artışında önemli bir faktör olan altı aylık enflasyon ise yüzde 24,73!  TÜİK'ten bir saat önce açıklama yapan Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAGrup) göre ise enflasyon Haziranda aylık yüzde 4,27 altı aylık yüzde 41,16 yıllık yüzde 113,08 artmıştır. TÜİK Haziran ayı enflasyonunu 1,64 olarak açıklamasıyla sadece yalan söylemekle kalmamış hepimizle dalga geçmiştir. Biliyoruz ki, TÜİK rakamlara takla attırarak gerçek enflasyonu gizliyor! Biliyoruz ki, TÜİK, iktidarın talimatlarıyla, masa başı hesaplamalarla iktidarın daha baştan belirlediği rakamları açıklıyor.

"VAR OLANI DA ELİMİZDEN, CEBIMİZDEN ALIYORLAR"

İktidar elektriğe asıl etkisini kış aylarında hissedeceğimiz şekilde yüzde 38'lik zam yaptı. Yapılan zam açıklandığı Haziran ayında değil 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek şekilde yapıldı. Böylece yapılan zam Haziran ayı enflasyon hesaplamasında dikkate alınmadı. Bu şekilde emekliler ve kamu emekçilerinin altı aylık maaş artışında yaklaşık 1 puanını gasp ettiler. Bununla da yetinmediler başta akaryakıt olmak üzere iğneden ipliğe yapacakları zamları TÜİK'in altı aylık enflasyon hesaplamasının sonrasına bıraktılar. Bugün ve sonrasında zam yağmuru altında kalacağımızı geçmiş Temmuz aylarından da biliyoruz. Bu şekilde bırakalım maaşlarımıza yapılacak enflasyon oranındaki artışı alım gücü itibariyle var olanı da elimizden, cebimizden alıyorlar.  

"BÜTÇENİN ÖNEMLI KISMINI SİLAHLANMAYA AYIRDILAR"

"Kamuda Verimlilik ve Tasarruf" adlı paket bu saldırıların son örneğidir. Ülkenin kaynaklarını, kurumlarını, ormanını, arazisini özelleştirdiler, beton ekonomisine gömdüler. Kentlerimizi yağmaladılar, doğayı talan ettiler, bütçenin önemli kısmını silahlanmaya ayırdılar. Sermayeden, patronlardan, zenginlerden alınması gereken vergileri; "muafiyetlerle", "indirimlerle", "istisnalarla", "aflarla" bir kalemde sildiler. Sayıştay raporlarına da yansıdığı gibi Kamu Özel İşbirliği Projesi adı altında, yandaş müteahhitlere şehir hastaneleri, havalimanları, yol ve köprüler üzerinden milyonlarca dolar aktardılar.

"GELİN ARTIK GINA GELEN BU OYUNA DUR DİYELİM" 

Yandaş konfederasyonlarla yapılan ve yoksulluğumuzu derinleştiren toplu satış sözleşmesi değil, görevli özgür ve gerçek toplu sözleşme istiyoruz.
Buradan bir çağrımız da sendikalı sendikasız tüm kamu emekçilerinedir;

TÜİK verilerine göre artışlar devam ettikçe, adaletsiz gelir vergisi dilimleri sürdükçe yeni vergi yasaları, Kamuda tasarruf adı altında yeni saldırı paketleri geldikçe, TL döviz karşında değer yitirmeye devam ettikçe bugünleri de arayacak günleri yaşayacağız. Gelin artık gına gelen bu oyuna dur diyelim.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.03 12:40 - Son Güncellenme: 2024.07.03 12:56 - MAHMUT VURAL
A