Bursa'da Nilüfer Erzurumlular Derneği'nden görkemli açılış 

Bursa'da Nilüfer Erzurumlular Derneği'nden görkemli açılış 

Bursa'da Nilüfer Erzurumlular Derneği tarafından dernek binasının açılışı töreni düzenlendi.

2024.06.29 14:21 - Son Güncellenme: 2024.06.29 15:23 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa'da Nilüfer Erzurumlular Derneği'nden görkemli açılış 

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Nilüfer Erzurumlular Derneği tarafından dernek binasının açılışı töreni, Alaaddinbey Mahallesi'nde bulunan Cengizhan İş Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yapılan açılış törenine Nilüfer Erzurumlular Derneği Başkanı Seymen ÖzaydınBEDFE Genel Başkanı Savaş Albayrak, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin sayıda dernek üyesi katıldı. 

Dernek üyeleri açılış törenine yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Nilüfer Erzurumlular Derneği Başkanı Seymen Özaydın, bugünün kendileri için bir başlangıç olduğunu söyledi. Ardından Özaydın, "Doğduğumuz şehir Erzurum'un kültürünü Bursa'da Nilüfer'de tanıtmak hemşehrilerimizin birlik ve beraberliği adına ilk adımı atıyoruz. Nilüfer Erzurumlular olarak sadece bir hemşehri derneği olmayı değil, hemşehrilerimizle birlikte birlikten aldığımız güç ile güzel Bursamızın daha da güzel ve yaşanılabilir olması için eğitim, spor ve sanat gibi hayatın her alanında projeler geliştirmek ve bu projelerle şehrimize olan vefa borcumuzu ödemeyi arzuluyoruz. Nilüfer Erzurumlular Derneği'nin kapıları tüm hemşerilerimize ardına kadar açıktır. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte mutluyuz" dedi

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, bina açılışında emeği olanlara teşekkür etti.

"HEPİMİZİN VATANI BİR, BAYRAĞİ TEKTİR" 

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kentin daha iyi ve daha kaliteli olması icin birlikte mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Özdemir, "Kültürel dayanışma ve zenginlik önemli fakat hepimizin vatanı bir, bayrağı tektir" diyerek açılışa katılanlara ve yöneticilere teşekkür etti. 

"NİLÜFER'E DAHA ÇOK KATKI SAĞLAMAYA GAYRET EDECEKLER" 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz konuşmalarına teşekkür ederek başladı. Başkan Yılmaz, Bursa'nın bir çiçek bahçesi olduğunu söyledi. Ardından Başkan Yılmaz, " Bursa gönül coğrafyamızın güçlü renkleri içerisinde barındıran bir şehirdir.  Erzurumlular da bu kente katma değer sağlayan, renk katan önemli aktörlerdendir. Bir tanesi sivil toplum kuruluşlarımız Bursa'mıza ne kadar çok değer katarsa ve geldikleri coğrafyaya da ne kadar çok destek olurlarsa görevlerini o kadar yerine getirmiş olurlar. İnanıyorum ki Erzurumlular Derneği,  bu anlamda Nilüfer'e  daha çok katkı sağlamaya gayret edecek" diye konuştu.

"NETİCEDE HEPİMİZ HEMŞERİYİZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey herkesim hemseri olduğunu söyleyerek, Birçoğunuz Bursa'da doğdu, bazılarınız da Erzurum'da doğdu. Neticede hepimiz hemşeriyiz. Nerenin hemşerisiyiz? Bursa'nın hemşerisiyiz. Yani hepimiz bir Bursalı olarak Bursa'da hem ekonominin yükselmesi hem sosyal hayatın renkleri, kültürel hayatın renkliliğini hep beraber oluşturuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokole katılanlar Erzurum yöresine ait halay çekti. 

Halay sonrası kurdele kesimi ile dernek binası hizmete açıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.29 14:21 - Son Güncellenme: 2024.06.29 15:23 - MAHMUT VURAL
A