Bursa'da Somuncu Baba unutulmadı 

Bursa'da Somuncu Baba unutulmadı 

Bursa'da Somuncu Baba anısına Geleneksel Aksungur Köyü Köy hayrı yapıldı.

2024.05.12 13:02 - Son Güncellenme: 2024.05.12 14:39 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa'da Somuncu Baba unutulmadı 

Bursa'nın Osmangazi İlçesine bağlı Aksungur Mahallesi'nde, uzun yıllar sonra ilk defa  Somuncu Baba anısına Geleneksel Aksungur Köyü Köy Hayrı yapılıyor. Hayırda mevlit okutularak öğle namazının ardından hayır yemeği verilecek.

Aksungur Mahallesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Refik Özen ve Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Saldız, önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda Mahalle sakini katıldı. 

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Aksungur Mahalle Aksungur Mahalle Muhtarı Sinan Kaya'ya Aksungur uçağının maketini hediye etti. 

"ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Aksungur Mahalle Muhtarı Sinan Kaya, seçimden önce kültürel etkinlikler düzenleyeceklerinin sözünü verdimlerini hatırlayarak, "Hem gençlerimize hem çocuklarımıza hem de bütün mahalle halkına bu tarz etkinlikler için vaatlerde bulunmuştur. İlk etkinliğimizi 23 Nisan'da çocuklarımız için  gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 20 yıl sonra 23 Nisan etkinlik kutlaması yaptık. Onu da çocuklarımızın bizden duyduğu hikayeler gibi yaşamaları için  düzenledik. Bire bir canlı yaşasınlar istedik. Birçok etkinlik gerçekleştirdik ve oyunlar oynayarak yarışmalar düzenledik. Dereceye giren çocuklarımıza satranç ve akıllı saat gibi hediyelerimiz oldu. Telefondan ve tabletten uzaklasmalari için bu tarz sanatsal etkinlikler yapıyoruz. Somuncu Baba 1980'den sonra unutulan etkinliği anımsatmak ve insanlara yaşatmak icin yaptık. 12 Mayıs'ı seçmemizin sebebi de anneler gününü de hatırlatmaktı. Bi tarz etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.12 13:02 - Son Güncellenme: 2024.05.12 14:39 - MAHMUT VURAL
A