Bursa'da "Uludağ'da Koşmayı Hayal Et!" sloganıyla Ultra Trail tanıtıldı

Bursa'da "Uludağ'da Koşmayı Hayal Et!" sloganıyla Ultra Trail tanıtıldı

Uludağ Alan Başkanlığı ev sahipliğinde, Uludağ Premium isim sponsorluğunda ve Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla "Uludağ'da Koşmayı Hayal Et!" sloganı ile düzenlenecek Ultra Trail öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi.

2024.07.03 12:06 - Son Güncellenme: 2024.07.03 13:13 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa'da "Uludağ'da Koşmayı Hayal Et!" sloganıyla Ultra Trail tanıtıldı

CEREN SÜMBÜL - MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Geleneksel hale gelen "Uludağ Premium Ultra Trail", bu sene 12-13-14 Temmuz tarihlerinde yedinci kez düzenlenecek. Uludağ Alan Başkanlığı'nı ev sahipliğinde, Uludağ Premium isim sponsorluğunda ve Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla "Uludağ'da Koşmayı Hayal Et!" sloganıyla düzenlenecek Ultra Trail öncesi Merinos AKKM'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Uludağ İçecek Türk A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Uludağ Premium Ultra Trail Yarış Direktörü Engin Çetinay katıldı.

Yedinci kez düzenlenen Ultra Trail etkinliği hakkında Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş konuştu. Çavuş, "Uludağ tekrardan dikkatleri üzerini çekecek. Yerli ve yabancı sporcuların katılımıylarıyla gerçekleşecek. Katılımcılar doğayla iç içe olmanın keyfini yaşayacak ve fiziksel kabiliyetlerini zorlayacak. Amacımız Uludağ'ı bir kayak merkezi ve tatil merkezi olarak değil dört mevsimi yayarak Uludağ'ı tanıtmak. Ben şimdiden bütün sporcularımıza başarılar diliyerek tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"BURSA SPORA VE TURİZME YATKIN BİR KENT"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bugün aslında hedeflediğimiz bir konunun gündemini konuşuyoruz. Bursa sadece bir sanayi kenti değil kültürel birikimlere sahip, spora ve turizme son derece yatkın bir kent. Onun için Bursa hem turizm hem kültür hem sporu birbirlerinde dayanışma içerisinde yürüterek Türkiye'nin sayılı kentlerinden biri olabilecek bir şehir. Sürekli bir koşuşturmanın ve yürümenin içerisindeyiz. Hayatımızı bir yerlere yetişebilme telaşıyla yaşıyoruz. Attığımız adımları bilinçli ve keyifli vakit gerçimenin yanında sağlığımıza farkındalık oluşturacak Ultra Trail koşusunu büyük bir mutlulukla desteklediğimizi belirtmek isterim. Spor sadece bedenen değil ruhende sağlıklı bir kent oluşturmanın önemli bir anahtarıdır.

Uludağ Premium Ultra Trail koşusunun tüm sporculara unutulmayacak bir an yaratacağından eminim. Uludağ Bursa'nın en önemli değerlerindedir. Onun için Uludağ'a koruyarak sahip çıkmalıyız. Bu tarz etkinlikler kentimizin en önemli turizm yerlerinden biri olan Uludağ'ın tanıtılması açısından son derece önemli" şeklinde konuştu.

"2 BİNDEN FAZLA YARIŞMACI KATILACAK"

Uludağ İçecek Türk A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, "Uludağ olarak bizim dağımız dünyada ne kadar tanıtılırsa biz de o kadar mutlu oluruz. Umarım Uludağ dünyada tanınan kış ve yaz dağı olsun. Uzun dönemdir sponsorluklarla tanınan bir marka haline geldi. 2 binden fazla yarışmacı katılacak. Biz bu etkinliklerle Bursa ve Uludağ'ı uluslararası etkinliklerde tanıtmak istiyoruz. Yarışmada görüşmek üzere diyoruz" dedi.

"HEM DOĞA SEVERLERİ HEM DE SPOR TUTKUNLARINI BİR ARAYA GETİRİYORUZ"

Uludağ Premium Ultra Trail Yarış Direktörü Engin Çetinay, "Her yıl katılımcı sayımız artarak etkinliklerimiz büyüyor bu yüzden çok mutluyuz. Kış turizmi ile anılan Uludağ'ın her mevsim faaliyet göstermesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem doğa severleri ve spor tutkunlarını bir araya getiriyoruz. Sadece koşu değil sanatı, konserleri bir araya getiriyor olmamız bizi farklı kılıyor. O yüzden mutluyuz. Umarım ilerleyen yıllarda başkanlarımız ve sponsorlarımızla daha da yukarı çıkacağız. Hepinizi 12 Temmuz'da bekliyoruz" diye dile getirdi.

"GÜZEL BİR ETKİNLİK OLACAK"

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, "Bursa'dan 6 sporcumuzun olimpiyatlara katılma sevincini yaşamıştık. Burada bir çaba var. Bu çabayı ben doğal tesislerin harekete geçirilmesi olarak görüyorum. Tarihte 7. kez yapılıyor ve organizasyonun daha etkili olmasını sağlayan paydaşlara teşekkür etmek isterim. Güzel bir etkinlik olacak. Festival havası içerisinde spor ve sanat için iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

"KONAKLAMA VE GÜN SAYISINI ARTIRMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, "Uludağ'ı dört mevsim farklı faaliyetlerin icra edildiği bir alan haline getirmemiz gerekiyor. Hem sportif faaliyetler anlamında hem kültürel ve sosyal faaliyetler anlamında kullanmamız bu hazineyi değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Turizm anlamında da özellikle başkanımızın da ifade ettiği Bursa daha da turizm anlamındaki faaliyetlerimizi geliştirmemiz ve buradaki turist konaklama gün ve sayısını ve katılım sayısını, turizm anlamında artırmamız gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.03 12:06 - Son Güncellenme: 2024.07.03 13:13 - CEREN SÜMBÜL
A