Bursa Kanserle Savaş Derneği'nden Minareli Çavuş Mahallesi'ne "Moral Evi"

Bursa Kanserle Savaş Derneği'nden Minareli Çavuş Mahallesi'ne "Moral Evi"

Bursa Kanserle Savaş Derneği ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle hasta ve hasta yakınlarının moral, motivasyonlarını artırmak amacıyla hayata geçirilen "Bursa Kanserle Savaş Derneği Moral Evi'nin" açılış töreni düzenlendi.

2024.06.28 11:26 - Son Güncellenme: 2024.06.28 12:15 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa Kanserle Savaş Derneği'nden Minareli Çavuş Mahallesi'ne "Moral Evi"

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Bursa Kanserle Savaş Derneği ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle hasta ve hasta yakınlarının moral, motivasyonlarını artırmak amacıyla hayata geçirilen "Bursa Kanserle Savaş Derneği Moral Evi'nin" açılış töreni Minareli Çavuş Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Yapılan açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ümit Ecemiş, CHP Bursa Milletvekillerinden Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, kanser hastası ve yakınları katıldı. 

"TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ OLDUK"

Açılış konuşmalarını gercekleştiren Bursa Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ümit Ecemiş, konuşmasının başında derneğin tarihini anlattı. Ecemiş, " En heyecanlı olduğum gün bugün olsa gerek. Bugün gerçekten çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinin adımını atmış olacağız. Bu mutluluğu sizlerin de bizimle paylaşıyor olmanız, bizdeki sevinci daha da katbekat arttırdı. Nilüfer Belediyesi ile Paylaştığımız bu sosyal sorumluluk projesinde bir ilk olacak. Arkadaşlarımla inceleme yaptığımda da gerçekten bu çalışmanın Türkiye'de de bir ilk olduğunu öğrenmiş olduk. Burada tedavi süreci devam eden kontrol sürecindeki olan tüm çocuklarımızın anne ve babalarına haftada bir gün klinik psikolog desteği diyetisyen desteği, sosyal çalışmacı desteği gibi kendi alanında uzman, tamamen gönüllülük de bizimle birlikte yol yürüyen arkadaşlarımız burada bir sosyal sorumluluk çalışması yapacaklar. Bu konuda ne kadar destek olabiliriz? Neler katkı sağlayabiliriz? Bunun kaygısı, endişesi içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün buradaki tabloda, bu ortamda bizimle birlikte olan herkesin gözünde gördüğüm bir şey var. Derdi Bursa olan insanların bir araya gelmiş olduğu bir birliktelik gördüm" diye konuştu.

"TEDAVİNİN YARISI MORAL VE MOTİVASYONDUR"

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir konuşmalarına teşekkür ederek başladı. Baskan Özdemir, "Bu projelere destek vermeye devam edeceğiz. Ben de bir zamanlar kanser sürecine girdim ve motivasyonun kıymetini biliyorum. Tedavinin yarısı moral ve motivayondur. Kanseriz demek kolay değil. Hastalıkla eğlenin, moral bozmayın" ifadelerini kullandı.

"TOPLUMUN GÜLÜMSEMESİNİ SAĞLAYACAĞIMIZA EMİNİM" 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, STK'ların böyle projelerde bulunmasının son derece anlamlı olduğunu dile getirdi. Başkan Bozbey, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat başta olmak üzere toplumun tüm ihtiyaçlarını giderme noktasında ya da destek olma noktasında hep beraber hareket edeceğimizi, onların destekleriyle de toplumun gülümsemesini sağlayacağımıza eminim" dedi.

"EMEĞİN OLDUĞU YERDE DERTLERİN UNUTULACAĞINA VE KANSERİN TEDAVİ EDİLECEĞİNE İNANIYORUM" 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Erdem, "Kanser, zor bir hastalık olduğuna  inandığım bir hastalık ama moral ve motivasyonun da çok etkili olduğu biliyorum Motivasyonun olduğu yerde, emeğin olduğu yerde dertlerin unutulacağına ve kanserin tedavi edileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Konuşma sonrası Bursa Kanserle Savaş Derneği tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından ise kanserli çocuklara moral için onlarca balon havaya bırakıldı. 

Moral Evi, kurdele kesimi ile açıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.28 11:26 - Son Güncellenme: 2024.06.28 12:15 - MAHMUT VURAL
A