Bursa'nın Aksungur Mahallesi'nde neler oluyor?

Bursa'nın Aksungur Mahallesi'nde neler oluyor?

'Mahallemde neler oluyor?' programında bu hafta Bursa'nın Osmangazi İlçesine bağlı Aksungur Mahallesi sakinleri ve Mahalle Muhtarı Sinan Kaya'yı dinledik. Kaya, mahallede çocukların sportif faaliyeti gösterebileceği bir alanın olmadığını ve çiftçilikte sulama sıkıntıları yaşadıklarını dile getirdi.

2024.07.04 08:58 - Son Güncellenme: 2024.07.04 09:24 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Bursa'nın Aksungur Mahallesi'nde neler oluyor?
07:38 Bursa'nın Aksungur Mahallesi'nde neler oluyor?

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın Aksungur Mahallesi'nde neler oluyor?

MERVE DENİZ EKİCİ - CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

'Mahallemde neler oluyor?' programında bu hafta Bursa'nın Osmangazi İlçesine bağlı Aksungur Mahallesi'ni ziyaret ettik.

Mahalle Muhtarı Sinan Kaya, "Öncelikle köyümüzde sosyal, spor tesisimiz yok. Bununla ilgili dilekçeler oluşturduk. Bayanlarımızın bir talebi vardı; köyümüzde bir hizmet binamız yok. Dikiş kursu istiyorlar. Bununla ilgili kültürel etkinlikler yapmak istiyorlar. Okulumuz taşımalı sistemli öğrenci sayımız az olduğu için Nilüfer Köye gidiyorlar. Köyümüzün içerisinden bir dere geçiyor. Dereninde çamur ve sineklere karşı bir an önce ıslah edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Nüfusumuz az olduğu için sağlık ekibi gelmiyor. Aile hekimliğimiz Yunuseli'nde ama oraya ulaşımımız yok. Vatandaşın böyle bir talebi vardı. Bununla ilgili dilekçelerimizi verdik" dedi.

"SULAMA SUYU SORUNUMUZ VAR"

Kaya, "Sulama suyu sorunumuz var. Bununla ilgili Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Orman Bakanlığı ve diğer bakanlıklarla görüşüyoruz. DSİ'ye dilekçemizi verdik ufakta olsa bir sulama göleti talebimiz var. En büyük sorunumuz bu çünkü biz meyvecilik yapıyoruz. Göletlerden su alıyorduk biz. Göletlerden su alırken herhangi bir sıkıntı yaşamıyorduk. Ancak yüksek hızlı tren geçince bizim su göletlerimiz hızlı trenin altında kaldı. İki tane küçük depomuz var sadece ilaçlama suyumuz var sulama suyumuz yok. Vatandaş kendi çabalarıyla kuyu falan açtırıp kuyularla sumaya çalışıyorlar. Aslında meyve olarak katma değeri yüksek ürünler yetiştiriyoruz. Siyah incirimiz, üzümlerimiz, armutlarımız var. Yine coğrafi işaretli şeftalimiz, zeytinimiz var. Aslında meyve olarak çeşitliliğimiz çok ama dediğim gibi suyumuz yok" şeklinde konuştu.

"FUTBOL SAHASI İSTİYORUZ"

Mahalle sakini küçük bir çocuk, "Biz meydanda top oynadığımız için insanlar bize kızıyor. Oyun oynayamıyoruz. O yüzden bir futbol sahası istiyoruz" şeklinde konuşarak yetkililerden sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir alan istediklerini talep etti.

"İMARA İHTİYACIMIZ VAR"

43 senedir Aksungur Mahallesinde yaşadığını dile getiren bir vatandaş, mahallenin çok eksiği olduğunu dile getirdi. Vatandaş, "En büyük eksik mimar. Tarım bittiği için buralarda artık imara ihtiyacımız var" dedi.

"ÇİFTÇİLER OLARAK FİYATLARIMIZI BELİRLEYEMİYORUZ"

Çiftçilikle uğraşan bir vatandaş ise, "Biz çiftçiyiz çiftçiler olarak fiyatlarımızı belirleyemiyoruz. Bütün ürünlerin fiyatlarını herkes belirliyor. Köylü belirleyemiyor. Bizim fiyatlarımızı tüccar ve hal belirliyor. Hal belirlediği için bir kaçtan sattığımız dahi bilmiyoruz. En düşük fiyattan biz satıyoruz. Zarar ediyoruz. Zarar ettiğimiz mallar markette 50-100 lira" diye belirtti.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.04 08:58 - Son Güncellenme: 2024.07.04 09:24 - MERVE DENİZ EKİCİ
A