Bursa Uludağ Üniversitesi'nden yangına dair açıklama

Bursa Uludağ Üniversitesi'nden yangına dair açıklama

Bursa Uludağ Üniversitesi, Nilüfer'in Yolçatı bölgesinde başlayan ve kampüsüne sıçrayak büyük bir alana zarar veren yangın hakkında açıklamada bulundu.

2024.07.01 11:13 - Son Güncellenme: 2024.07.01 12:07 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa Uludağ Üniversitesi'nden yangına dair açıklama

MAHMUT VURAL - CEREN SÜMBÜL  / BURSADA BUGÜN

Bursa Uludağ Üniversitesi, Nilüfer'in Yolçatı bölgesinde başlayan ve kampüsüne sıçrayak büyük bir alana zarar verdi. 700 hektarlık alanın yandığı bölgede soğutma çalışmaları sürerken ekipler olası yeni bir yangın için bekliyor. Yangın hakkında Rektör Ferudun Yılmaz ve üniversite yöneticileri gelinen son durum ve hasar tespiti hakkında ULUTÖMER bahçesinde açıklama gerçekleştirdi.

"766 DEKAR ORMAN ALANI ZARAR GÖRDÜ" 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Ferudun Yılmaz hasarın boyutunu açıkladı. Rektör Yılmaz, " Üniversitesimizin 7 bin 500 dönümlük bir alanı var. Görükle Kampüsü genelinde 766 dekar orman alanı zarar gördü ve 131 dekar biçilmiş alan yandı. AGAM (Arıcılık Geliştirme Ve Uygulama Merkezi) 30 Adet arı kovanı yanmıştır" dedi.

"ÇİFTLİK HAYVANLARINDA CAN KAYBI YOK"

Ayrıca Rektör Yılmaz Veteriner Fakültesinin yangın sonrası durumunu da açıkladı. Rektör Yılmaz, " 10 ton buğday, 20 ton kuru yonca, 30 ton saman, 1 adet traktör, hayvan barınakları hasarlı fakat Çiftlik hayvanlarında can kaybı yok. Personel ya da öğrenci can kaybı yok" diye konuştu.

Yangına müdahale aşamasında helikoterlerin üniversite içerisindeki göletten su aldığını belirten Rektör Yılmaz şu açıklamalarda bulundu:

"Ziraat Fakültesi'nde 80 dekarlık buğday tarlası, elma, armut, ayva, şeftali, Trabzon hurması, fındık, zeytin gibi muhtelif meyve ağaçlarından oluşan yaklaşık 2.000 ağaç, Bahçe Tesislerindeki öğrenci eğitim uygulama binasının çatısı hasar gördü"

REKTÖR YILMAZ'DAN  SOSYAL MEDYADA ÇIKAN İDDİLARA YANIT 

Rektör Yılmaz, "Hastanenin tahliyesi gibi bir durum söz konusu olmadı. Hastanenin kendi eylem planı var muhtemel bir sıçrama durumuna yönelik tedbir aldılar. Ayakta tedavi gören hastaları mecburen taburcu ettiler. Onun dışında bir tahliye söz konusu olmadı" dedi

BAKANLIK İLE PROTOKOL İMZALANACAK

Yaşanan yangın sonrası ormanlık alan için kampanya başlayacağını söyleyen Rektör Yılmaz, "Ağaçlandırma kampanyalarıyla kaybettiğimiz ağaçlarımızı kamuoyunun desteği ile de hızla ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Bakanlığımızla bir protokol imzalayacağız. Ağaçlandırma çalışmaları için hızla başlayacağız" diye konuştu 

ÜNİVERSİTE ORMANININ YÜZDE 10'LUK KISMI YANDI 

Son olarak Rektör Yılmaz, geçmiş zamanda yine büyük bir yangın olduğunu ve anında müdahale edildiğini dile getirdi. Ayrıca Rektör Yılmaz,  çıkan yangında kampüs ormanlarının yüzde %10'luk kısmının yandığını söyledi. Rektör Yılmaz, " Şu anki tespitlerimiz sonucunda Mennan Pasinli MYO'da (Atçılık) 2 padok alanının koruma demirleri ve yonca 1000 balya kaybı oldu" ifadelerini kullandı.


 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.01 11:13 - Son Güncellenme: 2024.07.01 12:07 - MAHMUT VURAL
A