Celal Başlangıç son yolculuğuna uğurlandı

Celal Başlangıç son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz hafta vefat eden Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni Celal Başlangıç, Köln'deki Nordfriedhof Mezarlığı'nda (Pollenberger Str, 50737) yer alan Trauer Halle'de toprağa verildi.

2024.05.10 15:01 - Son Güncellenme: 2024.05.10 15:01 - Güncel - KARAR
A
Celal Başlangıç son yolculuğuna uğurlandı

Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni gazeteci Celal Başlangıç için Almanya Köln'e bağlı Nordfriedhof'taki Trauer Halle'de bir tören gerçekleşti. Başlangıç'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda gazeteci, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi törene katıldı.

Gazeteci Hasan Cemal, törende yaptığı konuşmada Başlangıç'ın Cumhuriyet gazetesinde çalışırken gündemi belirleyen Yeşilyurt köylülerine dışkı yedirilmesi haberini hatırlattı. Cemal, "Celal çok iyi bir gazeteciydi, çok iyi bir insandı. Huzur içinde uyu kardeşim, seni hep iyi hatırlayacağız" dedi.

Özellikle 90'lı yıllarda Güneydoğu'daki hak ihlallerine ilişkin yaptığı haberlerle tanınan Başlangıç, Şırnak'ın Cizre İlçesi Yeşilyurt Köyü'nde köylülere askerler tarafından dışkı yedirildiğine ilişkin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberi ile hafızalara kazındı. Başlangıç, hazırladığı haber dosyaları ve söyleşilerle Türkiye basın tarihinin en önemli gazetecileri arasına girdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.10 15:01 - Son Güncellenme: 2024.05.10 15:01 - KARAR
A