CHP Bursa Milletvekili Öztürk: Mağduriyet Geçmişi Çözmeden olmaz

CHP Bursa Milletvekili Öztürk: Mağduriyet Geçmişi Çözmeden olmaz

Bursa'da kolunu kıyma makinesine kaptıran 13 yaşındaki Muhammet Y. Sıkıştığı yerde kurtartılmasına rağmen ağır yaralandı. Olay sonrası CHP Bursa Milletvekili Hasa Öztürk, sosyal medyadan Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurlarına dikkat çekti.

2024.07.05 14:07 - Son Güncellenme: 2024.07.05 14:08 - Siyaset - MAHMUT VURAL
A
CHP Bursa Milletvekili Öztürk: Mağduriyet Geçmişi Çözmeden olmaz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), mağduriyetlerini yıllarca dile getirdikten sonra sorunlarını çözüme kavuşturabildi. Son zamanlarda Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları, yaşadıkları sorunları dile getiriyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde strafor imalathanesinde çalışan 13 yaşındaki Muhammet Y. kolunu doğrama makinesi kaptırdı.

Uzun uğraşlar sonucu kurtarılan Muhammet Y. ağır yaralandı.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, bu yaşanan olay sonrası yönü Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurlarına çevirdi. Üzücü olayın en çok Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurlarının yaşadığı anlatan Öztürk, sosyal medyadan bir paylaşım yaptı.

Öztürk, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Bursa İnegöl'de çalıştığı strafor imalathanesinde doğrama makinesine kolunu kaptıran 13 yaşındaki işçi Muhammet Y. sonunda sıkıştığı yerden kurtarılabildi, ancak ağır yaralandı. Bu olay, stajyer ve çırakların sıkça karşılaştığı güvenlik ihlallerinin acı bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Genç işçiler, adeta canları pahasına çalışıyorlar ancak hak ettikleri değeri göremiyorlar. Çalışma koşullarının denetlenmesi ve iyileştirilmesi, geleceğimizin teminatı olan genç emekçilerin güvenliğini sağlamak için acil bir gerekliliktir. Muhammet Y. ve benzeri pek çok genç işçinin yaşadığı bu tür trajediler, toplum olarak üzerinde durmamız gereken önemli bir konudur. Onların haklarının korunması, geleceğimizin daha adil ve güvenli bir şekilde şekillenmesi için hepimizin sorumluluğudur. Hakları verilmeyen, yok sayılan stajyer ve çıraklar bu yollardan geçiyor! Canları pahasına çalışıyor. Çocuk yaşta alın teri döküyor ama karşılığını alamıyor! Yaralanan genç emekçi kardeşime acil şifalar diliyorum. Ucuz işçilik ile çocuk yaşlarda çalıştırılan ve Sigortanız başlandı denilerek yarım sigorta yapılarak kandırılan Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurlarıyız. Mağduriyet Geçmişi çözmeden olmaz

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.07.05 14:07 - Son Güncellenme: 2024.07.05 14:08 - MAHMUT VURAL
A