CHP Bursa Milletvekili Pala'dan, Bakan Koca'ya soru önergesi

CHP Bursa Milletvekili Pala'dan, Bakan Koca'ya soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala akciğer nakli bekleyen hastaların ve yakınlarının sorunlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

2024.05.10 09:49 - Son Güncellenme: 2024.05.10 10:52 - Bursa Bölge - BÜLTEN
A
CHP Bursa Milletvekili Pala'dan, Bakan Koca'ya soru önergesi

Ülkemizde biri Ankara Şehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi diğeri İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi olmak üzere sadece iki akciğer organ nakli merkezi bulunduğunu belirten CHP'li Pala; hem uzman hekim açığı hem de akciğer nakilleri için gereken ekonomik kaynağın sağlanmaması nedeniyle hasta ve hasta yakınlarının mağdur olduğunu söyledi.

Pala açıklamasının devamında, "Nakil listesine alınmış bir hastaya akciğer organ naklinin dört saat içinde yapılması gerekiyor. Yurdumuzun değişik bölgelerinde yaşayan akciğer nakil hastaları bu nedenle Ankara veya İstanbul'a yerleşmek zorunda kalıyor. Bu durum özellikle emekli ve dar gelirli hastaların yaşamını daha da zorlaştırıyor" dedi.

CHP'li Pala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya; akciğer nakli için listeye alınmış hasta sayısı başta olmak üzere; bu hastaların ikamet ettikleri şehirleri de içeren 4 soru sordu. Pala önergesinde ayrıca son beş yıl içinde faaliyeti sonlandırılan akciğer nakli merkezlerini ve bu merkezlerin pasif duruma getirilmesinin nedenini de Bakan Koca'ya yöneltti. Mağduriyetin giderilmesi için daha fazla sayıda akciğer organ nakli merkezi olması gerekliliğini savunan CHP'li Pala; Bakan Koca'dan Ankara ve İstanbul'daki merkezler dışında değişik bölgelerde yeni akciğer nakil merkezi açılması planı olup olmadığı ile ilgili sorusunun da yanıtlanmasını istedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.10 09:49 - Son Güncellenme: 2024.05.10 10:52 - BÜLTEN
A