CHP Bursa Milletvekili Pala: Orhaneli Termik Santrali zehir saçıyor!

CHP Bursa Milletvekili Pala: Orhaneli Termik Santrali zehir saçıyor!

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Bursa Orhaneli Termik Santrali'nin çalıştırılmayan baca filtreleri nedeniyle yol açtığı çevre ve halk sağlığı sorunlarını TBMM'nin gündemine taşıdı.

2024.07.04 08:29 - Son Güncellenme: 2024.07.04 08:31 - Siyaset - BÜLTEN
A
CHP Bursa Milletvekili Pala: Orhaneli Termik Santrali zehir saçıyor!

Daha önce Bursa'nın hava kalitesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına soru önergeleri veren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Halk Sağlığı Profesörü Dr. Kayıhan Pala; Orhaneli Termik Santrali'nin çalıştırılmayan baca filtreleri nedeniyle yol açtığı çevre ve halk sağlığı sorunlarını TBMM'nin gündemine taşıdı. Pala, daha önce Santralin havayı kirleten bacaları önünde konu hakkında açıklamalar yapmış ve bu açıklamaları sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşmıştı.

Orhaneli Termik Santrali hakkında; Bakan Murat Kurum'a, başta santralin baca gazı salımlarının Bakanlık tarafından izlenip izlenmediğini soran Pala; 2015-2023 yılları ve 2024 yılı ilk altı ayında bacadan salınan gazın mevzuata göre kirletici sınır değerini aştığı gün sayısı, aynı süre içinde Santralin Bakanlık tarafından kaç kez denetlendiği ve bu denetimler sonucu ortaya çıkan olumsuz bulguları sordu. Orhaneli Termik Santrali'nin havayı, yerüstü ve yeraltı sularını kirletmesinin önlenmesi için Bakanlığın herhangi bir eylem planı olup olmadığı sorusu da Pala'nın Kurum'dan yanıt beklediği sorular arasında.

Bölgedeki vatandaşların her gün kirli havadan şikâyet ettiğini, termik santralinin baca filtrelerinin çalıştırılmadığını ve havaya zehirli atık salımı yapıldığını vurgulayan CHP'li Pala; "Bölgede yapılan bilimsel araştırmalar, termik santralin çevresinde yaşayan insanların sağlığını olumsuz etkilediğini kanıtlarla ortaya koyuyor. Termik Santral bir gün bile bacasında filtre olmadan çalışmamalı!" dedi.

Pala ayrıca, Hükümetin fosil yakıtları terk etmekle ve kömürlü termik santralleri belirli bir tarihte kapatmakla ilgili bir planı ivedi olarak yürürlüğe koyması gerektiğini de vurguladı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.07.04 08:29 - Son Güncellenme: 2024.07.04 08:31 - BÜLTEN
A