Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda Başbakanı ile ortak toplantı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda Başbakanı ile ortak toplantı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile ortak basın toplantısında konuştu.

2024.04.26 17:50 - Son Güncellenme: 2024.04.26 18:01 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda Başbakanı ile ortak toplantı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

AB ile Gümrük Birliği'ne yönelik güncellemelerin bir an önce başlatılması önemlidir. AB'nin Türkiye ile ilişkilerini hakkaniyet ve stratejik perspektifte ele alınması konusunda Hollanda'nın desteğini bekliyoruz.

TİCARETTE HEDEF 20 MİLYAR DOLAR

İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu. Bu rakamı ilk aşamada 15 milyar dolara, ardından da 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Girişimcilerimiz Hollanda'da 6 milyar avro değerindeki yatırımlarıyla yaklaşık 80 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Müttefiklik hukukuna uygun olmak üzere PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmesi gerektiğini ifade ettim.

Başta Gazze ve Ukrayna gibi konularda da fikir alışverişinde bulunduk. Gazze'deki katliamın durdurulması ve acil ateşkesin sağlanması büyük önem taşıyor. İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele de en önemli başlıklarımızdan biriydi. Türkiye'nin ödediği ağır bedeller ortadadır. Hiçbir terör örgütüne müsama gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim.

Bu göreve aday olan sayın Rutte ile yeni NATO Genel Sekreteri'nde ne tür hasletleri görmek istediğimizi paylaştık.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye önemli bir aktör. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşları çok saygı gören bir ekip. Türkiye zorlu bir bölgede, zor komşuları olan bir ülke. Maalesef gündeminde terörizm olan bir ülke. Siz yeni genel NATO Genel Sekreterinin gündeminde bunlar olmalı dediniz. NATO'nun güney kanadının Türkiye'ye ihtiyacı var. Yıllar boyunca gösterdiğiniz dostluk için teşekkür ederim.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.04.26 17:50 - Son Güncellenme: 2024.04.26 18:01 - HABER MERKEZİ
A