Güney Afrika'da inşaat halindeki bina çöktü: 5 ölü, 49 kişi kayıp

Güney Afrika'da inşaat halindeki bina çöktü: 5 ölü, 49 kişi kayıp

Güney Afrika'nın George kentinde dün meydana gelen trajik bir olayda inşaat halindeki bir bina çöktü. Kazada 5 işçi hayatını kaybederken, 21 işçi enkazdan kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. 49 işçinin ise hala enkaz altında olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildiriliyor.

2024.05.07 13:29 - Son Güncellenme: 2024.05.07 13:30 - Dünya - İHA
A
Güney Afrika'da inşaat halindeki bina çöktü: 5 ölü, 49 kişi kayıp

Güney Afrika'nın George kentinde dün meydana gelen inşaat faciasında, bir binanın çökmesi sonucu 5 işçi hayatını kaybetti, 21 işçi enkaz altından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. 49 işçi ise hala kayıp durumda bulunuyor. George Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, üç kurtarma ekibinin enkazın farklı bölgelerinde arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

DEVLET BAŞKANI'NDAN BAŞSAĞLIĞI VE SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Ramaphosa ayrıca olayın nedenini araştırmak için soruşturma başlatılması talimatı verdi. "Olayın nedenine yönelik soruşturmalar, toplumun içine kapanmayı ve bu felaketin tekrarını önlemeyi amaçlamalıdır." diye konuşan Ramaphosa, bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atılacağını vurguladı.

Kaza sırasında şantiyede en az 75 işçinin olduğu düşünülüyor. Yetkililer, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve olayın tüm detaylarının ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.05.07 13:29 - Son Güncellenme: 2024.05.07 13:30 - İHA
A