Hayvan katliamlarının önüne nasıl geçilebilir?

Hayvan katliamlarının önüne nasıl geçilebilir?

Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezalandırılmasının üstünden aylar geçti ancak hayvan katliamları halen devam etmekte. Hayvanlara yönelik şiddet eylemlerinin son bulması için caydırıcı cezaların gelmesi gerektiğini savunan Avukat Ali Dokuzlu, Bursada Bugün'e konuştu. Dokuzlu, "Toplumda şiddetin her alanda yükselmesi ve toplum barışının bozulması; kadınları, çocukları, hayvanları etkiliyor. Toplumda barış sağlanmadığı sürece hayvan katliamların önüne geçilmesi çok zor" dedi.

2024.05.07 08:42 - Son Güncellenme: 2024.05.07 08:48 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Hayvan katliamlarının önüne nasıl geçilebilir?

İstanbul'un Başakşehir İlçesinde yılbaşı gecesi Eros isimli bir kedi katledilmişti ve aylar süren adalet arayışı sonunda katil İbrahim Keloğlan'a 'Kasten hayvan öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Verilen kararın üzerinden zaman geçti ve cezanın caydırıcılığını fark edenler hayvan katliamlarına devam etti. Bursa'nın İnegöl İlçesinde boş bir araziye kurulan kedi evlerinde beslenen 6'sı yavru 7 kedi, parçalanarak öldürülmüş halde bulundu. Hayvanlara yönelik şiddet eylemlerinin son bulması için caydırıcı cezaların gelmesi gerektiğini savunan Avukat Ali Dokuzlu Bursada Bugün'e konuştu.

"BARIŞ SAĞLANMADIĞI SÜRECE KATLİAMLARIN ÖNÜNE GEÇİLMEZ"

Hayvana yönelik şiddetin arkasındaki etkenlere değinen Avukat Ali Dokuzlu, cezaların yetersiz olmasına değinirken caydırıcı olmamasının ana etken olduğundan bahsetti. Dokuzlu, "Toplumda şiddetin her alanda yükselmesi ve toplum barışının bozulması; kadınları, çocukları, hayvanları etkiliyor. Toplumda barış sağlanmadığı sürece hayvan katliamların önüne geçilmesi çok zor. Fakat cezaları neredeyse bir insana uygulanmış saldırı fiili seviyesine çekmeye çalışırsanız, insanlar gibi hayvanlarında can, vicdan, düşünce sahibi canlılar olduğunun farkına varır ve buna göre cezalar verilirse daha etkili olacaktır" dedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.07 08:42 - Son Güncellenme: 2024.05.07 08:48 - CEREN SÜMBÜL
A