HTS nedir? HTS kaydı nedir? HTS kaydı nasıl incelenir?

HTS nedir? HTS kaydı nedir? HTS kaydı nasıl incelenir?

HTS kayıtları, İngilizce 'Historical Traffic Search' teriminin kısaltması olarak bilinir ve Türkçe'ye 'Geçmiş Arama Trafiği' olarak çevrilir. Peki, HTS nedir? HTS kaydı nedir? HTS kaydı nasıl incelenir? HTS kaydı nasıl alınır? HTS kayıtları ne kadar sürede çıkar?

2024.07.05 16:23 - Son Güncellenme: 2024.07.05 16:24 - Güncel - MERVE DENİZ EKİCİ
A
HTS nedir? HTS kaydı nedir? HTS kaydı nasıl incelenir?

HTS kayıtları, Türkçe'ye 'Geçmiş Arama Trafiği' olarak çevrilir ve bir delil türüdür. Peki,  HTS nedir? HTS kaydı nedir? HTS kaydı nasıl incelenir? HTS kaydı nasıl alınır? HTS kayıtları ne kadar sürede çıkar?

HTS KAYDI NEDİR?

HTS kayıtları, bir davada davacı, davalı, şüpheli veya sanık olan kişinin arama ve mesajlaşma geçmişine dair kayıtların, ilgili operatörden üst makamlara yazı ileterek istenilmesi sonucu elde edilen bir delil türüdür. Ayrıntılı olarak incelendiğinde, telefon operatörleri tarafından saklanan abone arama kayıtlarını içerir.

HTS KAYDI NASIL ALINIR?

HTS kayıtları, bireysel başvurularda talep eden kişinin telefon kaydının bulunduğu GSM operatöründen alınabilir. Mahkeme kararı veya Cumhuriyet savcılığı ile ilgili taleplerde, kayıtlar BTK'dan alınır. HTS kayıtlarının 7 ila 30 gün arasında çıkması beklenir.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.05 16:23 - Son Güncellenme: 2024.07.05 16:24 - MERVE DENİZ EKİCİ
A