Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atandı

Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atandı

Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine getirildi.

2024.07.02 00:17 - Son Güncellenme: 2024.07.02 00:54 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki değişti. Yerine, yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul adayı olan Murat Kurum atandı.

Özhaseki yaptığı açıklamada "Üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim" ifadelerini kullandı.

Haseki mesajında, "Bundan sonraki dönemde kuracağımız aile vakfında sağlığım elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğim. Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir" ifadelerini kullandı.

YENİ ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM KİMDİR

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde memur bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlayan Kurum, Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde kentsel dönüşüm alanında 2017 yılında tamamladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalışan babasının Mardin'e tayini çıkmasıyla 2 ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu'nda devam etti. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu'nda, ortaokul ve lise öğrenimini Kocatepe Mimar Kemal Lisesi'nde tamamladı. Üniversite sınavında gıda mühendisliğini kazanmasına rağmen inşaat mühendisliği okumak için tekrar sınava girdi. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu, yüksek lisansını kentsel dönüşüm alanında yaptı.

Ankara doğumlu olan Kurum'un babası Mehmet Kurum, Konya'nın Karapınar ilçesinin Akçayazı köyünden; Annesi Satı Kurum ise Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin Belpınar köyündendir.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.07.02 00:17 - Son Güncellenme: 2024.07.02 00:54 - HABER MERKEZİ
A