NOSAB "Yeşil OSB" unvanı aldı!

NOSAB "Yeşil OSB" unvanı aldı!

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), Türkiye'de "Yeşil OSB" unvanı alan 9 organize sanayi bölgesinden biri oldu.

2024.07.04 18:12 - Son Güncellenme: 2024.07.04 18:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
NOSAB "Yeşil OSB" unvanı aldı!

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), sürdürülebilir ve çevre dostu sanayi uygulamalarında öncü rol üstlenme hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha attı. NOSAB, Türkiye'de "Yeşil OSB" unvanı alan 9 organize sanayi bölgesinden biri oldu. Sertifika, OSBÜK 22. Olağan Genel Kurulu'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü tarafından takdim edildi. TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin'in de hazır bulunduğu törende, Bursa'dan Bursa OSB ve Demirtaş OSB ile birlikte toplam üç organize sanayi bölgesi Yeşil OSB Sertifikası aldı.

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu unvan, NOSAB'ın çevresel etkilerini azaltma ve yeşil ekonomiye katkıda bulunma konusundaki kararlılığını simgeliyor. NOSAB olarak, kazandığımız bu unvanla, bölge firmalarının uluslararası rekabet gücünü artıracak, çevre bilincine sahip yatırımcılar ve iş ortakları için bölgemizin daha cazip hale gelmesini sağlayacağız."

Erol Gülmez ayrıca, "Yeşil OSB sertifikası almaya hak kazanan tüm organize sanayi bölgelerini tebrik ediyor, çevresel farkındalığın büyüyerek artmasını diliyoruz," diyerek çevreye duyarlı sanayi uygulamalarının yaygınlaşmasının önemine vurgu yaptı.

Yeşil OSB Sertifikasyon Sistemi Projesi; Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, ülkemizde yer alan sanayi bölgelerini uluslararası standartlara ulaşmasını sağlama amacını taşıyor. Bu amaç doğrultusunda, tanımlanan performans kriterleri ise OSB Yönetimi, Ekonomik, Çevresel ve Sosyal Performans başlıkları olmak üzere 4 ana başlık altında değerlendiriliyor.

NOSAB, sürdürülebilir sanayi uygulamalarını benimseyerek, çevresel sorumluluk bilinci ile hareket etmeye ve bu alanda örnek olmaya devam edecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.07.04 18:12 - Son Güncellenme: 2024.07.04 18:13 - HABER MERKEZİ
A