Öz İplik İş Sendikası, tekstil işçilerine destek için Bursa'da

Öz İplik İş Sendikası, tekstil işçilerine destek için Bursa'da

Öz İplik İş Sendikası Başkanlar Kurulu, Durak Tekstil işçilerinin sendikalaşma sürecinde 6 işçinin işten çıkarılması dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

2024.05.10 16:25 - Son Güncellenme: 2024.05.10 17:13 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Öz İplik İş Sendikası, tekstil işçilerine destek için Bursa'da
01:07 Öz İplik İş Sendikası, tekstil işçilerine destek için Bursa'da

İLGİLİ VİDEO

Öz İplik İş Sendikası, tekstil işçilerine destek için Bursa'da

MAHMUT VURAL - CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Öz İplik İş Sendikası Başkanlar Kurulu, Durak Tekstil işçilerinin sendikalaşma sürecinde 6 işçinin işten çıkarılması dolayısıyla basın açıklamasını Durak Tekstil önünde gerçekleştirildi.

Öz İplik İş Genel Başkanı Rafi AY, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan Öz İplik İş teşkilatıyla beraber fabrika önünde bekleyen işçilerin yanında olacağını açıkladı.  

Yapılan basın açıklamasına Öz İplik İş Genel Başkanı Rafi Ay, Bursa Örgütlenme Uzmanı Serkan Açıcı, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Temsilcisi Nihat Yeşiltaş ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Öz İplik İş Genel Başkanı Rafi Ay'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Durak Tekstil işçileri, 83 gündür fabrika önünde bekliyor. Selam olsun kahraman işçi arkadaşlarımıza.  Selam olsun baskılara karşı yılmayan işçilerimize, Selam olsun emekten taraf olan destekçilerimize.
Selam olsun yüreğinde emeği besleyenlere. Burada Durak Tekstil işvereninin, hukuk tanımaz tavrını protesto ediyoruz. Tarihe not düşüyoruz. Durak Tekstil yetkililerinin anayasayı ihlalini, kamuoyuna duyuruyoruz.

"İŞÇİLERE BASKI YAPILDI"

Durak Tekstil işçileri, yaklaşık sekiz ay önce, sendikamız Öz İplik İş'e üye olmaya başladı. İşçilerin sendikamıza üye olmasından haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapıldı. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellendi. Ardından 6 işçi arkadaşımız işten çıkarıldı. Hem de ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller sebebiyle işten çıkarıldı.

Hırsı aklından öte, kâr hırsı insanlığından öte zalim işveren. Yaşları henüz, 23 ila 26 arasında değişen gencecik hayatlara, leke sürmeye utanmadın mı? Alın teriyle kurulan hayalleri yıkmaya utanmadın mı? 

"HAK MÜCADELESİNİN ÖNÜNE GEÇEMEYECEKSİNİZ"

Buradan Durak işverenine sesleniyoruz; biz bu akıl dışı, vicdan dışı baskıları durduracağız. İşçinin hakkını alacağız. Çalışma hayatının reel dinamikleri ve yasalar dışında araya koymaya çalıştığınız yollarla, Hak mücadelesinin önüne geçemeyeceksiniz. Haklıyız, hakkımızı alacağız. Bunu herkes duysun. Durak Tekstil İşçileri yalnız değil. 60 milyon üyeyi temsil eden IndustriAll Küresel Sendika Federasyonu 7 milyon işçiyi temsil eden IndustriAll Avrupa federasyonu, 850 bin üyesiyle HAK-İŞ,  43 bini aşkın üyesiyle Öz İplik İş Sendikası buradaki emekçilerin yanında. Burada işçiler sendikal özgürlüğünü kullanacak. Emek tarafında birleşen kamuoyunu yok saymayacaksın. Firmanın Uluslararası satış ağı dört kıtaya yayılsın. Ürünlerdeki kaliteden övünerek bahsedilsin. Fakat emekçilere baskı yapılsın, yok öyle bir dünya.

"HESABI HUKUK ÖNÜNDE VERECEK"

Kalite devamlılığını emekçiler sağlar. Büyüme, markalaşma emekçilerin katkısıyla olur. Emekçileri yok sayarak, müşteri odaklı bir çözüm, üretemezsiniz. Haksız ve karalayarak çıkardığınız işçilerin ahı, sizi tökezletmeden bu işçiler bir an önce işlerine dönmeli. Çalışanların, sendikaya üye olma özgürlüğüne, saygı gösterilmeli. Bugün Öz İplik İş Başkanlar Kurulu olarak, tüm teşkilatımızla buradaki emekçilere destek olmak için buradayız. Hep yanlarındaydık, her zamanda yanlarında olacağız. Biz hukuki olarak her türlü girişimi yaptık. İşveren haksızlıkların hesabını hukuk önünde verecek. Bizim buradan ayrılacağımızı düşünenler, yanılıyor. Bu işçiler, işbaşı yapana kadar buradayız. Buraya, sendika girene kadar buradayız.

"BİR GÜN EMEK KAZANACAK"

Buradan Durak Tekstil işçilerine de sesleniyoruz; birleşerek kazanacağız. Birleşerek sesimizi daha gür çıkaracağız. Birleşerek hakkımızı alacağız. Sendikal haklarımızı ancak toplu sözleşme ile alabiliriz. Onun için sendika üyeliklerimizi bir an önce tamamlayalım. Bekleyişteki işçilere destek olan herkese gönülden teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz bir gün emek kazanacak.

"İŞÇİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Anlattık, söyledik. Her iki taraf açısından diyalog kurduk. Onları da görüştük, işçi arkadaşlarımızla görüştük. Ama işveren bir geri atma gereği duymadı. Ama her şey meydandaydı. Bugün bir kez daha çok açık bir şekilde görüyoruz. Bu ülkede maalesef işverenlerin bu kadar rahat emek ve işçi sınıfıyla adeta alay eder gibi itibarsızlaştırmalarının temel nedeni maalesef hukuk ve adalet sisteminin işleme işindendir. Emekçinin yanında, işçinin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.10 16:25 - Son Güncellenme: 2024.05.10 17:13 - MAHMUT VURAL
A