Özgür Özel duruşma sonrası açıklamalarda bulundu

Özgür Özel duruşma sonrası açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasında duruşma sonrası açıklamalarda bulundu.

2024.07.04 10:40 - Son Güncellenme: 2024.07.04 11:02 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Özgür Özel duruşma sonrası açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasında duruşma sonrası açıklamalarda bulundu.

İlk gün olduğu gibi programımız el verdikçe Sinan Ateş'in eşinin ailesinin yanında olmaya devam ediyoruz. Biraz önce Saniye Anne konuştu. 22 sanık ve sanık avukatının saatlerce süren savunmaları ifadeleri hepsi bir yana Saniye Ateş konuştu ve aslında bence orada söylenebilecek bunun üzerine bir kelime kalmadı. Oğlunu nasıl yetiştirdiğini anlattı. Oğlunu vuranların değil vurdutanların ipini çekenlerin dosyadaki ifadeyle kalemi kıranların kim olduğunu öğrenmek istediğini söyledi.

Dedi ki, "Oğlum öldü, babasının kalbi dayanmadı öldü. Ben zaten ölüyüm, bana bunu nasıl yaparsınız" dedi. Gerçekten kimin azmettirdiğini öğrenmek istediğini söyledi. Siyasilerin isimlerini söyledi. Sinan Ateş'in öldürüleceğini kendisinin söyleidğini kendisinin kalemini kırdıklarını söyledi. Sözlerini bitiremeden de baygınlık geçirerek salondan sağlık sebebiyle çıkarılmak zorunda kaldı. Gerçekten insanın kanı donuyor. Acılı bir anne yalan atacak bir hali yok ve öldürüleceğini bilen oğlunun kendisini hayatını kurtarmak için kimlerle konuşmaya çalıştığını ve bu sonun nasıl yaklaştığını tane tane anlattı. Birazdan Ayşe Hanım konuşacak, onu dinleseniz yeter."

Muhakkak o da çok kritik şeyler söyleyecek. Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor. Ezberletilmiş ifadeler daha önceki ilk ifadelerini hatırlamayan hepsini geri alan suçu üstüne alan ve meseleyi adi cinayet olarak göstermeye çalışanların neye çabaladıkları kimleri korudukları ve bu siyasi cinayetin nasıl bir basit bir cinayete dönüştürülmeye çalışıldığını hep birlikte görüyoruz. Duruşmayı izleyen kim varsa aynı çıkarımda bulunuyor. Sinan Ateş'in dava arkadaşları, cenazesinde isyan eden arkadaşları gözyazşları içinde Sinan Ateş'in annesini dinliyorlar. Bir siyasi hareketin ve bir siyasi partinin veya bir başka yapının iyi niyetle takipçileriyle o örgütün birtakım suç örgütlerini de kullanarak suça bulaşmış olan bazılarından vicdanen nasıl ayrıştıklarını hep birlikte görüyoruz. Söylenecek bir tek şey var; ülkeyi yöneten ve ittifak ortaklarına: Bu mızrak bu çıvala artık sığmaz, bu cinayeti azmettiren ve işin içinde suç örgütüyle temas eden çürükleri ayırmazsanız bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. Partinizi ve ittifakınızı bu çürümüşlükten kurtarmak için yapmanız getreken şey o çürümüşleri o sepetten ayırmak. Yok bize de bulaşır biz onlara sarı öküzü vermeyiz, verirsek başka yerlere gider derseniz vallahi Saniye Ateş'in gözyaşlarında boğulacaksınız."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.07.04 10:40 - Son Güncellenme: 2024.07.04 11:02 - HABER MERKEZİ
A