Selma Ateş'ten davanın 5. gününde açıklama

Selma Ateş'ten davanın 5. gününde açıklama

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş, davanın 5. gününde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2024.07.05 13:11 - Son Güncellenme: 2024.07.05 13:26 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Selma Ateş'ten davanın 5. gününde açıklama

Sinan Ateş davasının 5. gününde gazetecilerin sorularını yanıtlayan abla Selma Ateş, "Tutukluların ifadeleri değişti" dedi.

Selma Ateş'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Kardeşimin tişörtünü 5 gündür üzerimden çıkarmadım. Oradaki tutukluların nasıl bir zarar verdiklerini nasıl bir insanı yok ettiklerini görmeleri için ifademi ayakta verdim. Hepsinin gözünün içine baka baka verdim.

Kardeşimi nasıl katlettiler sordum. Onları savunan avukatların da duruşmanın ikinci günü tutukluları alkışlarla çıkardıklarını zaten söylemiştim ve bu avukatların bunu nasıl yaptıklarını da sordum.

Biliyorsunuz annem de bu süreçte çok zor günler yaşadı rahatsızlandı iki kez hastaneye kaldırılmak zorunda kaldı.

Tutukluların ifadeleri değişti. Çok takdir edersiniz ki evladını kaybetmiş bir kadın 22 tutukludan oğlunu nasıl katledildiğini 30 avukattan da tekrar aynı şekilde aynı şeyleri dinledi. Ve annemin gözünün içine baka baka sanki Sinan Ateş kendi kendine katletmiş gibi anlatıldığı için annemin sağlık durumu iyi olmasını biz bundan sonra beklemiyoruz.

Biz bu süreçte zaten babamızı kaybettik bundan sonra da annemizi kaybetmek istemiyoruz. İnsanların içindeki vicdanın biraz ortaya çıkması gerekiyor. Savunduğunuz insanlar suçlu olmayabilir bunu adalet önünde göreceğiz. Suçlu ya da suçsuz ama tavırları çok acı vericiydi. Gerçekten çok acı verici tavırları vardı. Bu tavırlar da hem beni hem annemi hem kardeşimi çok rahatsız etti. Herkesin çocuğu var tabii ki. Kimse o ızdırabın yaşasın istemem ama burada beş gündür yaşatılan şeyler anneme gerçekten ağır geldi. Bugün oğlunun duruşmasına katılamadı. Aslında katılamaması bizim için iyi. Neden biliyor musunuz? Bugün burada verilecek olan kararı bilmiyoruz. Bundan sonraki süreçte adaleti görür müyüz inşallah görürüz umudumuz adaleti görmek yönünde ama buradan bir adalet çıkmazsa gerçekten hepimiz yıkılacağız.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.05 13:11 - Son Güncellenme: 2024.07.05 13:26 - HABER MERKEZİ
A