Sinan Ateş'in dava avukatı ve ablası karar sonrası konuştu

Sinan Ateş'in dava avukatı ve ablası karar sonrası konuştu

Sinan Ateş davasının 5. duruşmasından çıkan ara karar sonrası Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş ve davanın avukatı Bursalı Şeyda Şahin konuştu.

2024.07.05 15:17 - Son Güncellenme: 2024.07.05 15:25 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Sinan Ateş'in dava avukatı ve ablası karar sonrası konuştu

Sinan Ateş davasının 5. duruşmasından çıkan ara karar sonrası Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş ve  davanın avukatı Şeyda Şahin konuştu. 

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Alınan karar apar topar alınan bir karardır. Çünkü bizim istediğimiz isimlerin dosyada adı bile geçmedi. Olcay Kılavuz'un, İzzet ve Semih Yalçın'ın isimlerinin geçmediği bir kararı kesinlikle kabul etmiyoruz. Gerçekten çok sinirliyim. Ben annem, kardeşim, Ayşe hepimiz bu isimleri zikretmemize rağmen apar topar yapılan bir kararla bunu nasıl nereye bağlayacaklarını bilmiyorum. Şimdi avukatlarımın da söylediği gibi Gültekin davasında nasıl ki Apple'la yazılar yazıldı, daha telefon açması 15 gün sürecek olan bir şey yazılıp da 19'una kadar yetişmesi ne kadar mantıklıdır. Ben şunu düşünüyorum; Bir an önce Sinan Ateş davası kapatılsın, üzeri örtülsün. Daha ileri gitmesin gibi bir şey burada."

Sinan Ateş'in dava avukatı Şeyda Şahin'in konuşmasından satır başları şöyle;

 "Bizler açıkçası çok da alışık olduğumuz bir tarz da değil mütalaayı açıklayıp mütalaadan sonra bir duruşma tarihi  tanzim etmek. Biz de anlam verebilmiş değiliz. Açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi bu kadar kısa süre içerisinde Apple'a olan yazışma taleplerimiz, şifrelerin çözümlenmesi gibi taleplerimizin gerçekleşmeyeceği muhakkaktır. Neden böyle bir karar alınmıştır, bizleri susturmak adına kısa süreli bir zaman mı yaratılmıştır yoksa bu karar oldu bittiye mi getirilmek istenmektedir bizim de çok ciddi bir şekilde tereddütlerimiz var. Yargılamayla ilgili defaatle söylediğimiz gibi soru sorma hakkımız elimizden alınmıştır.Sanıklara soru sorabileceğimiz tek mecra burasıydı ve sanıklara soru sorduğumuzda sürekli müdahaleyle karşılaştık. Bir kısım yazılı taleplerimiz vardı, kayda geçen taleplerdi. Taleplerimizin bir çoğu reddedildi, değerlendirilmedi. Ablaların, eşlerin talepleri vardı, suç duyurusunda bulunulması gereken bir takım isimler zikrettiler. Bu isimlerle ilgili mahkemede herhangi bir işlem yapılmadığını görüyoruz. Bununla birlikte 10 tane tahliye gerçekleşti. Şunu kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki, biz gerçek faillerin yakalanıp yargılanmasını istiyoruz. Bu yargılanmanın yapılabilmesi için 2022 tarihinde ana soruşturma dosyası ne yazık ki avukatlara açık değil, bu sürecin dışında. Bu iki dosyanın birleşmesi bir takım malum isimlerin o dosyanın içerisinde olması nedeniyle ayrıksı bir yargılama yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz"

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.05 15:17 - Son Güncellenme: 2024.07.05 15:25 - HABER MERKEZİ
A