Vatandaş zam geldi diye taneyle alıyordu! Ürünleri stoklamışlar

Vatandaş zam geldi diye taneyle alıyordu! Ürünleri stoklamışlar

Ucuza alamasınlar diye depoya tonlarcasını stoklamışlar! Vatandaşlar ise zam geldi diye taneyle alıyordu! Tonlarcası depoda istiflenmiş...

2024.07.05 09:13 - Son Güncellenme: 2024.07.05 09:15 - Güncel - DHA
A
Vatandaş zam geldi diye taneyle alıyordu! Ürünleri stoklamışlar

Mersin'de son zamanlarda limon fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kapsamlı denetimler başlattı. Bu denetimler sonucunda, Hal Kayıt Sistemi'ne (HKS) bildirilmeyen 380 ton limonun iki farklı depoda saklandığı ortaya çıktı.

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, limon fiyatlarındaki yükselişi araştırmak amacıyla Mersin merkez ve ilçelerinde soğuk hava depolarını denetliyor. Erdemli ilçesindeki iki depoda yapılan incelemelerde, HKS'ye kayıtlı olmayan 380 ton limon tespit edildi.

3 KİŞİYE TUTANAK TUTULDU

Denetimler sırasında Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri de görev aldı. Bu incelemeler sonucunda, kayıt dışı limonların sahipleri olan 3 kişi hakkında tutanak tutuldu. Ekiplerin, limon fiyatlarındaki artışa yönelik denetimleri aralıksız devam ediyor.

HAZİRAN AYINDA FİYATI EN FAZLA ARTAN ÜRÜN: LİMON

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haziran ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Listede, haziran ayında fiyatı yüzde 56,64 oranında artan limon birinci sırada yer aldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.07.05 09:13 - Son Güncellenme: 2024.07.05 09:15 - DHA
A