Pınar Yeniyiğit

Pınar Yeniyiğit

iletisim@bursadabugun.com

'Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışan' Başkanın yeni hedefleri bu yazıda!

2024.03.11 15:29 - Son Güncellenme: 2024.03.11 15:29
A

Diyecek söz yok...

Hatasız bir lansmandı ...

Emeği geçen herkesi alkışlıyorum.

Hatta ve hatta 'Fevkaladenin fevkindeydi' demek hiç de abartılı olmaz!...

Zira yeni dönem proje lansmanı için seçilen mekan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'ydi ve alanında Bursa'nın en büyüğü olan bu salonu doldurmak 'Benim 'diyenin harcı değildi.

Anlaşılacağı üzere seçim maratonu başladığından bu yana banko aday ve de yeni yerel yönetim döneminde için de  'Banko Başkan' olarak görülen Yıldırım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Başkan Adayı Oktay Yılmaz'ın proje tanıtım toplantısından söz ediyorum.

Salon 'İğne atsan yere düşmez' denilebilecek kadar hınca hınç doluydu.

Sahne mükemmel dizayn edilmişti.

Özellikle gençlerin coşkulu tezahüratları görülmeye değerdi.

Hele hele Sanayi ve Teknoloji  Eski Bakanı Mustafa Varank ile birlikte protokol heyeti salona girdiği anda oluşan ambiyansı görecektiniz  kompleksin dört bir yanı tezahüratlarla çınlarken adeta göz gözü görmedi diyebilirim.

Kısa süren protokol konuşmalarının ardından Oktay Yılmaz sunumu için sahne aldı.

Malumunuz;

Zor bir merkez ilçedir Yıldırım!

Yoğun göçün merkezidİr, çarpık yapılaşmanın da odağıdır aynı zamanda...

İlk 5 yıllık hizmet döneminde, neredeyse her sokağı İmarsız alanlarda, derme çatma kaçak binalarla dolu bir merkez ilçeyi, kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek rol model bir yapıya kavuşturabilme yolunda önemli adımlar attı  Oktay Başkan...!

Profesyonel bir lansman tanıtım programını salondakileri sıkmadan özde konuşarak sunan Oktay Yılmaz önce bugüne kadar yaşama geçen icraatlerini anlattı ve;

Kentsel dönüşüm başta olmak üzere Uyumayan Kütüphane ile 1 buçuk milyon m2'den fazla yeşil alan icraatlerine vurgu yaptı...

 Ardından da iki mühim müjde verdi;    

Birincisi; Tam 30 bin yeni konut!...

Yıldırım'da yapılan kentsel dönüşüm hamlelerine yaraşır bir projeydi tabii ki yeni konut müjdesi..

Oktay Başkan bu hedefi  Yıldırım'a kazandırılacak Kentsel Dönüşüm Uzlaşma ve Arabulucuk Ofisi ile Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ile birlikte yaşama geçireceklerini söylerken ilçeye  Kent Estetiği ve Kentsel Tasarım Rehberi oluşturma sözü de verdi.

Tam da lansmanın bu bölümünde  Oktay Yılmaz bu cümleleri kurarken benim de aklıma Ekrem İmamoğlu'nun 15 milyon nüfuslu İstanbul için verdği 100 bin konut sözü geliverdi.

Ve aynen şöyle düşündüm;

Bir de Yıldırım'ın nüfusuna bakın . 700 bin nüfuslu ilçemize Oktay Başkan yeni dönemde tam 30 bin konut inşa etme hedefiyle yola çıktı. Yıldırımlar için muhteşem bir hedef..

Ki keza Ekrem İmamoğlu 2019 yerel seçimleri öncesinde verdiği 100 bin konut sözünü yerine de getiremedi ve sadece 1300 civarında konut üretebilmekle kaldı da ... 

İşte ben sadece Siz Değerli Okurlarımın reel  bir kıyas yapabilmesi açısından aktardım İstanbul ile ilgili bu verileri.

Şimdi gelelim Oktay Yılmaz'ın açıkladığı diğer güzel habere;

İkinci müjde; Sosyal Yaşam ve Alışveriş Merkezi !

Kaplıkaya'da konumlandırılan bu merkezin hemen akabinde ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına yeni bir soluk kazandıracak Duaçınarı Kültür ve Kongre Merkezi hayata geçecek Yıldırım'da.

Oktay Başkan'ın Yıldırım'da yeni dönem için planladığı diğer projelerin içeriklerine ilgili haber linklerinden ulaşabilirsiniz.  Ve fakat haberlerin detaylarına bu köşede değinmeden de Başkan Yılmaz'ın duyurduğu tüm projeleri yaşama geçirdiğinde Yıldırım'ın Sadece Bursa'ya  değil Türkiye'ye örnek olacağını net ifade etmek mümkün.

Zaten Oktay Yılmaz'ın yeni dönem mottosu da 'Parlayan Yıldırım' değil mi?

Aynen işleyen demirin ışıldadığı gibi Oktay Başkan'ın icraatleri ile her geçen gün level atlayan Yıldırım'ın  yeni dönemde yıldızı parlar mı peki ?

'Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım' ilkesiyle ilk 5 yıllık icraat döneminde  çok çalışıp, çabalayan Oktay Başkan'ın karnesine ve de  yeni dönem için  açıkladığı projelere bakarsak eğer bu hedefe ulaşması hiç de zor değil!

Yeni yazıya değin kalın sağlıcakla...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları