AK Parti Osmangazi BB Adayı Dündar: Halkta bir karşılığımız var

AK Parti Osmangazi BB Adayı Dündar: Halkta bir karşılığımız var

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ve Köşe Yazarı Hasan Boztürk'ün sunduğu 'Biz Bize' programının konuğu AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar oldu. Dündar, "Halkta bir karşılığımız var, halkla birlikteyiz, bütünleşmişiz" açıklamalarında bulundu.

2024.03.27 16:45 - Son Güncellenme: 2024.03.27 16:50 - Bursa Bölge - İHA
A
AK Parti Osmangazi BB Adayı Dündar: Halkta bir karşılığımız var

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ve Köşe Yazarı Hasan Boztürk'ün sunduğu 'Biz Bize' programının konuğu AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar oldu.

"ORTADA BİR BAŞARI VAR"

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, "Ortada bir başarı var. Dolayısıyla geniş bir araştırma neticesiyle aday gösterildim. Bu önemli bir vazife. Milletvekilliğinden sonra belediye başkanı seçildik. Onurlu bir vazife, vatandaş seçiyor. Halkta bir karşılığımız var, halkla birlikteyiz, bütünleşmişiz. Mahallede muhtar yanımıza gelir,  onunla yaptıklarımızı konuşuruz. Belediye başkanına halkın yaklaşımı çok farklı, insanlar derdini sevincini bizimle paylaşıyor. Bir aile gibi oluyorsunuz, herkes ailenin bir ferdi. Bizim çalışma tempomuzda değişen bir şey olmadı, sürekli bu şekildeydik. Bir yere gittiğimiz zaman bana 'sen buraya gelmedin' denmiyor, her yere gitmişiz. Kolay değil, 136 tane mahalle var. Metropol bir şehirde işler çok zor oluyor. Böyle bir yolculukta devam ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

"PANORAMA, BURSA'YI DÜNYAYA TAŞIDI"

Dündar, "Algı ve gerçek belediyecilik diye ayırıyoruz, iş yapmışız. Belediyemizi güzel kullanmışız, hizmet etmişiz, israf etmemişiz. Talep gelmez dediğimiz mahallelerden talep geliyor, yapmasak talep gelmez. Şimdi herkes kapalı Pazar alanı istiyor, onları yapıyoruz. Bunu moda yaptık, şimdi her belediye başkanı bunu yapıyor. Algı değiştirmeyle yeni ihtiyaçlara katkı sağlıyoruz. Panorama yaptık, uzun soluklu bir iş. Öyle bir proje oldu ki Bursa'yı dünyaya taşıdı. Bursa bir tarih şehri. Bursa turizmine ayrı bir katkı sağladı. Eski Bursa ayağa kalkıyor fakat çok uzun soluklu işler. Bir dönemde yapılamayacak işler. Biz 4. Döneme giriyoruz. Seçimi düşünülerek yapılan projeler değil. Yapılan projeler Bursa projesi. Vatandaşa, akademik odalara herkese sorarak derin araştırmalarla projelerimizi gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"OSMANGAZİ MEYDANI TRAFİK SORUNUNA KATKI SAĞLAYACAK"

Osmangazi Meydanı, 2. Etabı tamamlama çalışmaları olduğunu belirten Dündar, "Şehirde yeni bir yer açılacak. Vatandaş yürüyerek çarşıya gelebilecek. Araç trafiğide merkezdeki trafik sorununa ciddi bir katkı sağlayacak. Çarşıda da rahatlama olmuş olacak. Toplu taşımaya da önem vereceğiz. Hisar araç dolu. Meydandan yola çıktık, meydanı tanıtma sürecindeydik, 6 konser yaptık. Yaklaşık 250 bin genç girdi oraya. Diğer kesimler de geldi. İftar organizasyonu da gerçekleştirdik. Öğlen tabldot usülü öğle saati oralarda yemek vereceğiz. Toplumun farklı kesimlerini davet ediyoruz. İnsan oldukça güven olur, insan olmadıkça olmaz. 24 saat açık lokanta yapacağız, orası vatandaşın çay kahve içtiği yer olacak. İnsan olmazsa sahiplenemezsiniz" açıklamalarıyla meydanın trafik ve park sorununa da çare olacağına değindi.

"SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNDEYİZ"

Dündar, "Sosyal belediyecilikte öndeyiz. Birçok kültür merkezimiz, emekli ve gençlere yönelik projelerimiz olacak. Belediyenin asıl işleri bellidir, bizim asıl işimiz temizlik ve altyapı çalışmalarıdır. Biz sürekli evleri gezip dolaşırız. Plan ve program yaparız, kimin mutluluğu var kimin hüznü var. Asıl vazifeyi bırakıp başka yöne geçmek çok doğru değil. Tabi vatandaşla çok iyi noktalara geldik. Sürekli vatandaş tabi ki daha iyisini istiyor. Türkiye birçok sorunla uğraşıyor, etrafında birçok savaş var. Alın terini verimli kullanmalıyız.  Bu ülke verdikleri alın teri vergilerle ayakta duruyor. Üretmemiz lazım. Hizmetle karşılarına çıkıyoruz, diğerleri algıyla çıkıyor. Her gün fiyatların değişmesi bizi de rahatsız ediyor. Vatandaşın sıkıntısını yerel politik malzeme yapıp esas istikrarı bozuyorsa yanlış. Emekli üzerinden giderek istikrarı bozacak şeyler gösteriyorsan burada bir sorun vardır. Bu işi düzeltecek AK Parti ve Cumhur İttifakıdır. Türkiye Cumhuriyeti kendini yeniliyor. Cumhuriyet kurulduğundan beri uğraşıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti ayağa kalktı. Ekonomiyle bütünleştikten sonra devam edeceğiz. Daha çok omuz omuza geleceğiz" açıklamalarında bulundu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM MASTER PLANI OLUŞTURDUK"

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, "Biz 2009'da göreve geldiğimizde Şehircilik Akademisi adlı bir kuruluş oluşturduk ve Kentsel Dönüşüm Master Planı oluşturduk. Toplanma alanları, deprem bölgeleri, hangi zemine ne yapmak gerekir, istasyonlar hepsinin planını yaptık. Hamitler, Demirtaş, Soğanlı kentsel dönüşüm projeleridir. Zemin artı beş kat olan tek yer Soğanlı Kentsel Dönüşümüdür. Yaklaşık 75 bin sağlam konut ürettik. Kentsel dönüşüm herkesin konuştuğu bir konu, yeni bir deprem yaşadık. Böyle şeyler süreç gerektiriyor. Herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor. Bundan sonra yine çalışacağız. Kükürtlü bölgesinde planlama yaptık. Vatandaş bakıyor, komşusu yapmış, bu süreç başladı. Vatandaşlara diyoruz, siz bir araya gelin, dönüşüme başlayın. Vatandaşın da bizimle olması lazım. El birliğiyle bu işi yapmalıyız" şeklinde konuştu.

"ATLETİZM SALONU'NDA BÜTÜN BRANŞLAR YER ALIYOR"

Dündar, "Osmangazi Atletizm Salonu, Türkiye'nin en büyük atletizm salonu. Atletizm politikasına göre bir yer. İşletmesi ve bakımını bakanlığa devrettik. İlçe belediyesi çalışır fakat bakanlık gibi bakamaz. Bütün branşlarda kullanılıyor. En üst seviyede bir salon olduğu için diğer ülkelere gittiğinde o kompleks olmaz. Genelde Avrupa'da şöyle burada böyle oluyor. Diğer tesise baktığı zaman Osmangazi Atletizm Salonu'nun verdiği imkanlar, özgüven verir. Atletizmde daha başarılı sporcular çıkmasına sebep olacak. Bursa'ya da uluslararası bir katkısı olacak" dedi.

"BİZE KIZIP CHP'YE OY VERSENİZ DE BİR ŞEY DEĞİŞMEZ, İKTİDARDA AK PARTİ VAR"

Sahada ekonomi konusunda şikayetler aldığını dile getiren Dündar, "Sahada 3 ay önce raflardaki fiyat değişimine çok ciddi tepkiler vardı. Zam gelmeden zam yapıyorlardı. Nispeten şikayetler azaldı. Pazarda bazen soruyoruz, çok zam yapmadık ya da  hiç yapmadık diyorlar. Bu da bir süreç, insanı psikolojik olarak yoruyor. Dar gelirli ve emekli kişiler için çok daha önemli. Şimdi raflarda eskisi gibi olmuyor. Buna köklü bir çözüm lazım. Yerel belediyede bize kızıp CHP'ye verseler de bir şey değişmez. Sonuçta genel iktidarda AK Parti var. Yine bunu değiştirecek AK Parti'dir. Seçimden sonraki süreçte düzelecek. Bir kesime zam yapılıyor, bir kesim kalıyor. Bu dengesizlikten çok şikayet var. Bu önemli bir konu. O para yetmeyen kişi çok bir şey söyleyemez zaten. O söyleyemeyenin derdini duyup derman olmak lazım" açıklamalarında bulundu.

DÜNDAR'DAN MEGA PROJE

Mega proje olarak Romangal İpek Fabrikası'ndan bahseden Dündar, "Romangal İpek Fabrikası, yeni ismiyle birlikte Bursa turizmi adına çok önemli bir proje olacak. İyi tesisler ve planlar var. Gelen yerli ve yabancı turistler için güzel alanlar oluşturacağız. Bursa'ya Panorama ve Osmangazi Meydanı kadar ses getirecek bir proje olacak" şeklinde açıklamalarda bu yeni yerin Bursa turizmine oldukça katkı sağlayacağını vurguladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.27 16:45 - Son Güncellenme: 2024.03.27 16:50 - İHA
A