Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

AK Parti seçmeninin mesajı ne sonuç verdi?

2024.05.04 12:53 - Son Güncellenme: 2024.05.04 13:16
A

Yerel seçim sonrası değerlendirmeler hala sürüyor. Bir müddet daha devam edecektir.

AK Parti seçmenlerinden düşen oy oranları ve kaybedilen belediyeler konusunda ilginç değerlendirmelere tanıklık ettim.

Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi konum itibarı ile yeni binasında ve demiryolu altı tabir edilen bölgede faaliyet gösteriyor. Bu bölgelerde yaşayan AK Parti seçmeninin Büyükşehir Belediyesi yönetiminden bir konuda bazı ikazlarının duymazdan gelindiğini ifade ediyorlar.

Özellikle Genel Sekreterlik makamının, hem belediye çalışanları hem de vatandaş ile kurulan iletişim şeklinden rahatsız olduklarını,ilgili makamlara söyledikleri halde olumlu bir değişiklikle  karşılaşamamışlar.

Özellikle siyasi irade ve belediye başkanı, seçmen ikazına karşı gerekli tedbirlerin alınmaması sonucunda, vatandaşın bir bölümünde sandık tepkisi oluştuğunu ifade ediyorlar. Bu tespitlerini de yüksek sesle söylemekten çekinmiyorlar.

Bu konuda oluşan seçmen tepkisini, yeni seçilen Mustafa Bozbey yönetimindeki atamalarda nasıl değerlendirildiğini araştırmaya koyuldum.

İlk atamaların içinde yer alan Genel Sekreter yardımcısı olan Mehmet Yıldız ile ilgili ilk tespitlerime de yer vermek istiyorum. Bu arada Genel Sekreter henüz atanmadığından bu görevi yeni atamaya kadar Mehmet Yıldız yürütecek.

Belediye kaynaklarından edindiğim bilgilere göre Yıldız'ın çalışma odasının bulunduğu katta yüzlerin güldüğü ifade edildi. Geçmişte eğitim camiasında yer aldığından kişilerle kurduğu iletişim hem çalışanlar hem de makama gelen misfirleri tarafından takdir ile karşılanıyor.

Özellikle bu sıralar hayırlı olsun ziyaretleri "pik" yapmış durumda. Bir önceki dönemde pek fazla görünmeyen mahalle muhtarlarının grup grup geldiğinin haberini aldım. Ayrıca iş dünyasından yapılan ziyaret sayısının hiç de azımsanmayacak düzeyde olduğu bilgisine ulaştım. Önümüzdeki dönemde Belediye - İş Dünyası projelerini görürsek çok şaşırmamak gerekiyor. Benzer geri bildirim STK'lardan da alınıyormuş.

Bu bilgiler ışığında yeni dönemde seçimi kaybeden AK Parti ve seçimi kazanan CHP seçmen ikazlarına karşı alacakları tutum, geleceklerini belirliyor olacaktır. Hızlı ve doğru hareket tarzı her daim başarının müjdecisi olacaktır.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları