ABD Dışişleri, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi yönünde görüş bildirdi

ABD Dışişleri, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi yönünde görüş bildirdi

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde ölümlü kazaya karıştıktan sonra oğluyla yurtdışına kaçan ve 14 Haziran Cuma günü ABD'de yakalanan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur'un davası sürüyor. Cihantimur ikinci kez ABD'de hakim karşısına çıktı, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Anne Eylem Tok'un duruşması 1 Temmuz Pazartesi günü yapılacak. Davayı takip eden VOA Türkçe'den Mehmet Sumer, ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilmesi yönünde görüş bildirdiğini yazdı.

2024.06.27 18:41 - Son Güncellenme: 2024.06.27 18:43 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD Dışişleri, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi yönünde görüş bildirdi

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra oğluyla yurtdışına kaçan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, 14 Haziran'da ABD'de yakalanıp tutuklandı. İkilinin, yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu gezmek üzereyken yakalandığı belirtildi. ABD Sulh Hakimi Donald Cabell, savcının Tok ve oğlunun kaçma şüphesi bulunduğunu belirtmesi üzerine tutuklama kararı verdi.

medyascope'un haberine göre; Eylem Tok ve oğlu 18 Haziran TSİ ile 18.00'de hakim karşısına çıktı. Boston'daki John Joseph Moakley ABD Adalet Sarayı'nda yapılan duruşmada, mahkeme, Eylem Tok ve oğlunun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Timur Cihantimur'un ABD'deki ikinci duruşması 20 Haziran Perşembe TSİ ile 22.30'daydı. Mahkeme, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Anne Eylem Tok'un ikinci duruşması ise 27 Haziran Salı gününden 1 Temmuz Pazartesi gününe ertelendi.

Davayı takip eden VOA Türkçe'den Mehmet Sumer, ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iade edilmesi yönünde görüş bildirdiğini yazdı.

Anne oğlun yakalanma görüntüleri paylaşıldı

Timur Cihantimur ve onu yurtdışına kaçıran annesi yazar Eylem Tok'un ABD'de yakalandığı görüntüler yayımlandı. 

ABD'de yakalandığı görüntüleri İbrahim Haskoloğlu yayımladı. Boston polisinin vücut kamerasından kaydedilen görüntülere göre ilk olarak Cihantimur yakalanıyor. Polis, aracından indirilerek gözaltına alınan Cihantimur'un üstünü arıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.06.27 18:41 - Son Güncellenme: 2024.06.27 18:43 - HABER MERKEZİ
A