Bursa'da Altınşehir Mahallesi devlet okulu talep ediyor

Bursa'da Altınşehir Mahallesi devlet okulu talep ediyor

'Mahallemde Neler Oluyor?' programında bu hafta Bursa'nın Nilüfer İlçesine bağlı Altınşehir Mahallesi sakinlerini ve Mahalle Muhtarı Melahat Şanal'ı dinledik. Şanal, mahallede devlet okullarının yetersiz olduğunu, otopark problemi yaşadıklarını ve kaçak yapılan beton santral yüzünden kirli hava solumak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

2024.06.28 12:05 - Son Güncellenme: 2024.06.28 12:25 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa'da Altınşehir Mahallesi devlet okulu talep ediyor

CEREN SÜMBÜL - MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

'Mahallemde Neler Oluyor?' programında bu hafta Bursa'nın Nilüfer İlçesine bağlı Altınşehir Mahallesi'ni ziyaret ettik.

Mahalle Muhtarı Melahat Şanal, "Mahallemizde devlet okulu yok. Fakat iki tane alanımız mahallede yaptırmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tahsisleri yapıldı. Biz de okulları yaptırmak için Altınşehir Eğitim Gönüllüleri Derneği kurduk. Çalışmalarımıza başlayacağız. Ayrıca mahallemizde kaçak olarak kurulan beton santrali var. Bununla ilgili bir kere basın açıklaması yaptık. Daha öncesinde ilgili bütün kurumlarla görüştük. Fakat hiçbir neticeye gelemedik. Nilüfer Belediyesi kaçak olduğunu tespit etti ancak buna rağmen çalışıyorlar. Mahallemiz gerçekten toz bulutu altında. Bu beton santrali kaldırılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ayrıca bizim mahallemizde park problemi çok büyük. Yıldırım'dan farklı bölgelerden gelen insanlar var ve park edecek yer bulamıyorlar" dedi.

"OKUL YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Altınşehir Mahallesi'nde yaşan bir mahalle sakini, "Benim iki tane ilkokula giden kızım var yakında ortaokula başlayacaklar ama okulumuz yok yeterli sayıda. En yakın zamanda okul yapılmasını istiyoruz" şeklinde talebini dile getirdi.

"İNTERNETTEN YOKSUN İNSANLAR"

Başka bir mahalleli gün içerisinde yaşadığı probleme değindi. Vatandaş, "Altınşehir Mahallesi'nin internet altyapısı yok. İnternetten yoksun şu an insanlar. 20 yıldır burada ikamet ediyorum, ev telefonu kullanırken rahattık. Şimdi internete geçince sıkıntılarımız var" diye belirterek altyapının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

"DAHA SIK İLAÇLAMA YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Mahalledeki sinek probleminden bahseden başka bir vatandaş, "Ayvalıdere özellikle akşamları sinek üretme potansiyeli var. Oraya biraz dikkat edilirse çok seviniriz. Orasının daha detaylı incelenmesi gerekiyor. İlaçlama yapılıyor ancak daha sık yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.28 12:05 - Son Güncellenme: 2024.06.28 12:25 - CEREN SÜMBÜL
A