Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, yangınla ilgili Bursada Bugün'e açıklama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, yangınla ilgili Bursada Bugün'e açıklama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yangınla ilgili Bursada Bugün'e özel açıklamada bulundu. Bozbey, "700 hektarlık alan zarar gördü" dedi.

2024.06.30 21:41 - Son Güncellenme: 2024.06.30 21:52 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, yangınla ilgili Bursada Bugün'e açıklama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bugün saat 14.30 sularında Nilüfer ilçesinde bulunan Yolçatı Mahallesi'nde çıkan ve üniversite içine sıçrayan yangın hakkında Bursada Bugün'e özel açıklamada bulundu. Bozbey, "Şu an da yangın kısmi olarak kontrol altına alınmış durumda. Gece görüşlü helikopter çalışacak yine ama makinalarımızın soğutma çalışmaları devam ediyor. Tek tük yerlerde sıçrayan yangın oluşmaya başladığında çalışma arkadaşlarımız müdahele ediyorlar. İlerlemesinin durdurulduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü rüzgarda yavaşlamaya başladı. İnanıyorum ki rüzgar daha da yavaşlayınca yangın soğutma çalışmalarıyla birlikte kontrol altına alınacak. Olmamasını dilerdik, Bursalılara geçmiş olsun" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ TEDBİRLİ OLMAK ZORUNDA"

Bunun yanında birçok tedbir alındığını açıklayan Bozbey, yurtlarla ilgili tedbirler alındığını belirtti. Bozbey, "Bu tedbirlerle birlikte kontrol altına alınan yangınla birlikte sorun olmayacağını düşünüyoruz. İtfaiye teşkilatımız olduğu gibi alanda ve diğer kurumlardan gelen makinalar gibi bize sivilden de gelen arkadaşlarımız var. Arama kurtma ekiplerimiz var. Şu an için herhangi bir sıkıntı görmüyoruz. 700 hektarlık alan zarar gördü. Burada yangının başlangıcı çok önemli. Üniversitenin sınırını geçip çamlığına ulaşmış. Tespiti elbette yapılacak. Emniyet bunu tespit edecektir. Vatandaşlarımız mutlaka ve mutlaka tedbirini almak zorunda. Ve sorumlulukları gereği mutlaka duyarlı olmak zorundalar. Bir kişinin yaptığı alan birçok alanın zarar görmesine sebebiyet verdi. Ağaçların, yeşillerin yok olmasına neden oldu. Bu konularda etkin cezaların verilmesi gerekir. İnanıyorum ki eminiyetimiz bu konuda yapacağı çalışmalarla kişi veya kişileri, sorumluları bulacaktır diyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.30 21:41 - Son Güncellenme: 2024.06.30 21:52 - CEREN SÜMBÜL
A