Bursa'da Gazze gecesine katılan CHP'liler siyaset yapılıyor diyerek programı terk etti!

Bursa'da Gazze gecesine katılan CHP'liler siyaset yapılıyor diyerek programı terk etti!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde dün akşam organize edilen 'Gazi'den Gazze'ye bir nefes' programında siyaset krizi yaşandı. Programa konuşmacı olarak katılan ünlü yazar Sait Ercan'ın konuşmasında Muhalefet partilerini eleştirmesi üzerine CHP ilçe başkanı Berna Çakır yetkilileri yanına çağırıp konuşmalarda siyaset yapılmaması gerektiğini söyleyip duruma tepki gösterdi, ardından ise Sait Ercan 15 Temmuz Darbe girişiminden bahsetmeye başlaması ile Berna Çakır ve beraberindeki yöneticileri programı tepki amacıyla terk etti.

2024.06.28 12:24 - Son Güncellenme: 2024.06.28 12:56 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Bursa'da Gazze gecesine katılan CHP'liler siyaset yapılıyor diyerek programı terk etti!

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

CHP ilçe başkanı Berna Çakır konu üzerine ise bir açıklama yaparak yaşanan olay ile ilgili tepkisini dile getirdi; 

Berna Çakır yaptığı tepki açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

'Bizler için Filistin Meselesi, partimizin sahip olduğu sol-sosyal demokrat ideoloji ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesi sebebiyle her zaman hassas bir mesele olmuştur.
Nitekim partililerimizin Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını yoldaş görme sebeplerinden birisi de Filistin Mücadelesine duydukları bağlılıktır.

Zira Filistin'de süregelen siyonist ve faşist uygulamaların sol gelenekte yeri olmadığı gibi bu duruma ilk tepki gösterenler de sosyalistler olmuştur. Bugün Gazze'de yaşananların Hitler'in Varşova Gettosu'nda yaşattıklarından bir farkı yoktur. Filistin'de yürütülen yayılmacı ve işgalci politika Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sn.Özgür Özel tarafından en üst perdeden kınanmış ve enternasyonal üyesi sol partilerin Genel Başkanları da Filistin Devletini tanımaya davet edilmek suretiyle Filistin Mücadelesine destek olunmuştur. Bu girişimler neticesinde İspanya, kendi tarihinde ilk defa Filistin'i bir devlet olarak tanımıştır.

Bugün bu duygu ve bilinçle Gazi'den Gazzeye programına katıldık. Programdaki konuşmacı Sait Ercan'ın saygı sınırlarını aşan, ön yargılı ve toptancı beyanlarını uzun uzun dinledik. Ne yazık ki, bu gerçek dışı beyanların yegane saikinin Gazzedeki ve Filistin'deki masum sivillerin kanı üzerinden iç politika malzemesi uretmek olduğunu gördük.

Konu Filistin ise hem tarih penceresinde hem felsefe penceresinde pozisyonumuz açıktır: Biz siyonizme karşı Filistin ile omuz omuzayız


 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.06.28 12:24 - Son Güncellenme: 2024.06.28 12:56 - FATİH MISIR
A